Sosyal Medya

Borsa

Borsada haftayı yükselişle kapatan hisse senetleri

BIST 100, hafif alıcılı bir seyirle güne başladıktan sonra düşüş ağırlıklı yatay bir seyir izledi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 8 Aralık Cuma gününü yüzde 0,82 değer kaybederek 7.913,76 puandan tamamladı.

Borsada haftayı yükselişle kapatan hisse senetleri

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 65,06 puan azalırken, toplam işlem hacmi 75,5 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 1,44, holding endeksi yüzde 0,14 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,80 ile gıda içecek, en çok kaybettiren yüzde 2,58 ile madencilik.

BIST 100 endeksi, gün içinde düşük hacimli işlemlerde 7.940 puan bandına kadar geriledikten sonra bu seviyede destek buldu. Kapanışa doğru gelen alımlarla bir toparlanma belirtisi gösteren endeks, son saatte yönünü yeniden aşağı çevirdi ve %1’e yakın düşüşle 7.900 puan sınırına çekildi.

Investing.com’un derlediği bilgilere göre, sektör bazında bakıldığında bugün gıda, kobi ve sigorta sektörünün en çok yükselen hisseler olduğu görüldü. Ulaştırma, orman ve faktöring sektörleri ise bugün en çok düşen 3 sektör olarak sıralandı.

BIST 100’DE BUGÜN EN ÇOK KAZANDIRAN VE KAYBETTİREN HİSSELER

BIST 100 endeksinde bugün en çok yükselen 5 hisse şu şekilde:

BRYAT

AEFES

AGHOL

AKFGY

CCOLA

BIST 100’de bugün en çok 5 hisse ise şu şekilde:

ALARK

AKSA

AKCNS

YEOTK

GARAN

Borsa İstanbul genelinde bugün kapanışa doğru 15’e yakın hisse tavan fiyatından işlem görüyordu. Bugün en çok kaybettiren hisseler ise taban fiyatına gerileyen ICUGS, SANEL, SAMAT ve YGYO oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler