Sosyal Medya

Borsa

Borsada haftayı hızlı karşılayan hisseler!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 0,41 düşüşle 7.526,56 puandan girdi. Bunun yanı sıra haftaya hızlı başlangıç yapan hisseler dikkat çekti.

Borsada haftayı hızlı karşılayan hisseler!

Borsa İstanbul geçen hafta boyunca negatif eğilimine devam ederken haftayı %5,46 oranında düşüşle kapattı. Geçen hafta boyunca yabancı alımlarının devam etmesine rağmen satıcı ağırlıklı işlemler etkisini gösterdi. Borsadaki düşüş eğilimi, yükselen faizlere bağlı olarak mevduat getirisinin daha cazip olmaya başlamasına bağlanıyor. Ayrıca kredili işlemlerde borsa üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Investing.com’un aktardığı bilgilere göre, mevcut durumda BIST’te ilk işlemlerde düşüş eğilimi devam ederken ilk saatte gerileme %1 bandına yükseldi. Sektör bazında bakıldığında orman ürünleri, ilk işlemlerde artıda seyreden tek sektör oldu. Açılışta en çok düşen 3 sektör ise spor, bilişim ve gıda olarak sıralandı. Bankalar ise haftaya %1’e yakın düşüşle başladı.

BORSADA GÜNE HIZLI BAŞLAYAN HİSSELER:

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında ECZYT, ECILC ve CWENE güne artıda başlayan hisseler oldu. GUBRF’nin taban serisi yeni haftada devam ederken KONYA, EGEEN, ALFAS ve EUREN, açılışta en çok düşen diğer hisseler oldu.

Borsa İstanbul genelinde SAMAT güne tavan fiyatından başladı. KBORU, AVHOL, AVGYO ve MRSHL payları ise güne artıda başlayan hisselerin başında yer aldı. BIST’te ilk saatte en çok düşen hisseler ise GUBRF ile birlikte MARTI, QNBFB, QNBFL ve KRSTL oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler