Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstandul’da 5 hisseye tedbir!

Borsa İstanbul, 5 farklı hisse senedi için tedbir kararı aldı ve ilgili açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapıldı.

Borsa İstandul’da 5 hisseye tedbir!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK)kararına uygun olarak, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) devreye alındı ve şu hisselerle ilgili tedbirler konuldu:

Meka Beton Santralleri (MEKAG): Bu hisse için, bugün seansın başlangıcından itibaren 17/11/2023 tarihli işlemlerin sonuna kadar açığa satış ve kredili işlem tedbiri uygulanacak.

Ensari Deri (ENSRI) ve Lider Faktoring (LIDFA): Bu hisselerde, bugünden itibaren 17/11/2023 tarihli işlemlerin sonuna kadar brüt takas uygulanacak. Bu dönem boyunca açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri de devam edecek.

Kuştur Kuşadası Turizm (KSTUR) ve Marka Yatırım Holding (MARKA): Bu hisseler, 20/10/2023 tarihli işlemlerden başlayarak 17/11/2023 tarihli işlemlerin sonuna kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişini kısıtlar, emir iptali, emir miktar azaltımı ve emir fiyat kötüleştirmesini yasaklar, ve emir toplama bilgi yayınını kısıtlar. Ayrıca bu süre zarfında açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de devam edecek.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler