Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul’dan güncel şirket haberleri

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin yaptıkları bildirimlere göre, güncel şirket haberlerinin özetlerini okuyabilirsiniz.

Borsa İstanbul’dan güncel şirket haberleri

BİRİKİM VARLIK YÖNETİM A.Ş (BRKVY)

Birikim Varlık Yönetim, Akbank T.A.Ş.’nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 29/11/2023 tarihinde satışa çıkarılan 6 portföyden toplam 313 milyon TL anaparaya sahip 1 Perakende nitelikli portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandı.

MEKA BETON SANTRALLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (MEKAG)

Meka Beton’un bağlı ortaklığı Meka İthalat İhracat Pazarlama, yurt dışı yerleşik iki şirket ile Beton Santralleri Satış Sözleşmesi imzaladı. Sözleşme bedelleri toplamı 445.000 euro olarak açıklandı.

CW ENERJİ MÜHENDİSLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (CWENE)

Cw Enerji, Almanya’da kurulu %100 bağlı ortaklığı TTATT AG’nin 29.11.2023 tarihli kararı ile yurt dışındaki GES projelerinin geliştirilmesi, satın alınması, işletilmesi veya satılması amacıyla Almanya’da mukim SEAC Holding GmbH ile TTATT AG’nin %50 oranında iştirak edeceği ve şirketin %50 dolaylı iştiraki olacağı CWSE Group GmbH ve CWSE Management GmbH ünvanlı olmak üzere iki ayrı şirket kurulmasına karar verildiğini duyurdu.

CW enerji, ayrıca Uzunlar İplik ile 10.360 kWe kapasiteli güneş enerjisi santralinin 9,5 milyon dolar bedelle satışına yönelik sözleşme imzaladı.

BEŞİKTAŞ FUTBOL YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (BJKAS)

Beşiktaş Futbol ile Beşiktaş JK arasında Beşiktaş Kulübünün “Beşiktaş Taraftar Token” işlemlerinden elde edeceği gelirlerin paylaşımına ilişkin olarak “Gelir Paylaşım Protokolü” imzalandı.

ÖZAK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (OZKGY)

Özak GYO, bağlı ortaklığı Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. üzerinde bulunan Antalya’nın Serik ilçesindeki lojman binasının, şirketin portföyünde yer alan Ela Excelence Resort Otel ile bütünlük arz etmesi ve turizm faaliyetlerinde kullanılan tüm gayrimenkullerin şirketin portföyünde yer alması düşüncesiyle gayrimenkulün 142.000.000 TL bedel ile satın alınmasına karar verdi.

NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş. (NUHCM)

Nuh Çimento, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım planları kapsamında alınacak rüzgâr türbinleri için 5 firmadan teklif aldı.

TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş. (TUPRS)

Tüpraş, bağlı ortaklığı Entek Elektrik’in depolamalı rüzgâr enerji santrali kurulumuna dair iki ön lisans başvurusunun daha olumlu sonuçlandığını açıkladı.

1000 YATIRIMLAR HOLDİNG A.Ş. (BINHO)

1000 Yatırım Holding %89 oranında pay sahibi olduğu Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri’nin kayıtlı sermaye sistemine geçişine ve halka arz hazırlıklarının başlatılmasına karar verdi.

EUROPOWER ENERJİ VE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. (EUPWR)

Europower, Girişim Elektrik iş ortaklığı ile TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, Trabzon GIS Yenileme DOKAP Yapımı İşi ihalesine katılarak 342 milyon TL bedelle ihalede en avantajlı teklifi verdi.

İLK HALKA ARZLAR

CATES, BEGYO ve SKYMD payları için halka arz kapsamında 30 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında talep toplanacak.

VBTS KAPSAMINA ALINAN HİSSELER

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVGYO, AZTEK, COSMO, EKOS ve PAPIL payları 30/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

IDEAS paylarında 30/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

(Investing)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler