Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul’da yeni düzenleme uygulamaya girdi

Borsa devreye giren yeni düzenlemelerle yatırımcılara açılış seansında daha fazla kontrol ve esneklik sağlanmış olacak.

Borsa İstanbul’da yeni düzenleme uygulamaya girdi

Borsa İstanbul’un açıklamasına göre yeni düzenlemeyle ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama aşamasının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilmesin kararlaştırıldı.

Borsa İstanbul’un yaptığı bu düzenlemeler, pay piyasası ve VİOP’ta uygulanacak ve ticaretin daha şeffaf ve düzenli olmasını hedefleyecek.

İşte bu kapsamda alınan kararlar:

PAY PİYASASI İÇİN:

Pay piyasasında, açılış seansının emir toplama aşamasının son 5 dakikası hariç olmak üzere, emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılmasına karar verildi.

Bu arada pay piyasasında açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında, açılış seansının emir toplama aşamasının tümünde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımına izin verilecek.

Yıldız Pazar, Ana Pazar ve açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçları için açılış seansında piyasa ve piyasadan limite emir türlerinin iletilmesine izin verilecek.

VİOP İÇİN:

VİOP’ta tüm sözleşmelerde açılış seansının emir toplama süresinde emirlerde iptal, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılmasına izin verilecek.

Bu düzenlemeler, ticaretin daha düzenli ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla bugünden itibaren yürürlüğe girecek.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler