Sosyal Medya

Borsa

Borsa düşerken kazandıran BIST 100 hisseleri

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi 20 Ekim 2023 Cuma günü, sert bir düşüş eğilimi göstererek son saatte 7.560 puana kadar geriledi. Buna göre endeks haftalık bazda %7'ye yaklaşan bir kayıp yaşadı. Borsada kazandıran ve kaybettiren hisseleri Paraanaliz.com derledi:

Borsa düşerken kazandıran BIST 100 hisseleri

BIST 100 endeksi, yüzde 3,33 değer kaybederek günü 7.510,68 puandan bitirdi. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 258,36 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 97,7 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 4,36, holding endeksi yüzde 3,33 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 5,64 ile madencilik.

Borsa İstanbul’da geçen hafta yüzde 4’lük bir düşüşün ardından, bu hafta satışların hız kazandığı dikkat çekti ve BIST 100 Endeksi, bu haftaki düşüşün ardından Ağustos ayı seviyelerine geri dönmüş oldu.

Investing.com’un derlediği bilgilere göre sektör bazında bakıldığında son saat itibarıyla artıda kalan bir sektör gözükmedi.

Borsa İstanbul’da günün fazla satış gören sektörler arasında ise yüzde 4’lük bir düşüş yaşayan kobi, turizm, sigorta ve ticaret sektörleri öne çıkıyor.

İletişim sektörü ise yüzde 1’in altında bir düşüşle en az kayıp yaşayan sektör olarak dikkat çekiyor. Bankalar ve holding sektörü ise haftanın kapanış gününde yüzde 3’lük bir düşüş gösterdi.

BIST 100 Endeksi’nde işlem gören hisseler arasında, pozitif bir ayrışma gösteren hisseler şunlar:

KONYA

EGEEN

ZOREN

ODAS

AEFES

KONYA,  yüzde 5’in üzerinde bir değer kazanırken diğerleri yüze 1 ila yüzde 3 arasında kısmi kazanımlar elde etti.

Bugün en çok düşen BIST 100 hisseleri ise şöyle:

OTKAR

SKBNK

TSKB

IPEKE

TTRAK

Bu hisseler yüzde 6 bandında değer kaybetti.

Borsa İstanbul genelinde ise son saatte tavan fiyatından işlem gören 10 hisse bulunuyordu. Günün en fazla kaybettiren hisseleri ise taban fiyatına gerileyen AYCES, PEKGY ve ENSRI oldu.

Borsa İstanbul’da düşüş eğilimi sürerken küresel piyasalarda da satış baskısı dikkat çekiyor.

PARA ANALİZ

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımlarınız için profesyonel destek almanızı öneriyoruz.

İLGİLİ HABERAltının kilogram fiyatı yükseldiAltının kilogram fiyatı yükseldi

İLGİLİ HABERHaftayı düşüşle kapatan borsa ve piyasalar analiziHaftayı düşüşle kapatan borsa ve piyasalar analizi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler