Sosyal Medya

Para-banka-finans

Kudret Ayyıldır / Ons Altın Çırpındıkça Batıyor

Dünyanın en önemli sorunu Enflasyon. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları enflasyon ile mücadele konusunda sıkı para politikası mesajları ve faiz aksiyonları ile sürece müdahale etmeye çalışmaktadır...

Kudret Ayyıldır / Ons Altın Çırpındıkça Batıyor

Ons Altın Çırpındıkça Batıyor / Kudret AYYILDIR

Dünyanın en önemli sorunu Enflasyon. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları enflasyon ile mücadele konusunda sıkı para politikası mesajları ve faiz aksiyonları ile sürece müdahale etmeye çalışmaktadır. Pandemi ile başlayan ve Rusya – Ukrayna jeopolitik risk teması ile bozulan ekonomik aktivite çözümlemeleri sürecinde getiri arayışında olan yerli ve yabancı yatırımcılar portföylerinde Altın bulundurmaya devam etti. Ancak agresif faiz politikası mesajları ve aksiyonları global tarafta Altın fiyatları üzerinde önemli bir baskı oluşturdu. Özellikle 1800 dolar seviyesi altına sarkması, kıymetli madene olan inancın zayıflamasını sağladı ve bu süreçte tabiri caizse bataklığa düşen birisinin çırpındıkça battığı bir profilde hareketler izledi.

Yurtiçi yatırımcılar bu noktada avantajlı konumunu sürdürdü. Çünkü Ons Altın’daki düşüşe karşın Dolar TL tarafındaki yükseliş yurtiçi tercihinde Gram Altın’ın güvenli liman olarak kalmasına olanak tanıdı.

Ons Altın ilk çeyreğin sonunda tarihi zirve 2070 dolar seviyesine ulaşsa da makro temellerle oluşturduğu baskı ile yeni bir döneme girmek üzere. Yılın başından itibaren yaklaşık yüzde 10 değer kaybı izlediğimiz kıymetli maden yılın son çeyreğinde mevcut baskısına devam etme ihtimali ile karşı karşıya.

Video analiz çalışmamızı işte bu sebeple detaylı bir şekilde sizlere sunuyoruz.

İlk bölümde Altın dinamikleri üzerinde etkili olan ekonomik göstergeler ve korelasyonların yeni dönemde nasıl bir görüntü sunacağı, ikinci bölümde ise fiyatlama tarafında hangi seviyelerin kısa, orta ve uzun vadeli olarak yol haritası oluşturabilmek adına dikkatle takip edilmesi gerektiği hususlarını görebileceksiniz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler