Sosyal Medya

Borsa

Yatırım Finansman’dan Yapı Kredi için 4. çeyrek Değerlendirmesi ve Hedef Fiyat Revizyonu

Yapı Kredi 4Ç21 konsolide olmayan net karı 3,3mlrTL olan bizim tahminimiz ve piyasa tahminine paralel olarak 3,6mlr TL (çeyreklik +%10, yıllık +%365) olarak açıklandı ve bu rakam çeyreklik %25 özkaynak karlılığına işaret etmektedir...

Yatırım Finansman’dan Yapı Kredi için 4. çeyrek Değerlendirmesi ve Hedef Fiyat Revizyonu

Ticari kar ve marj iyileşmesiyle güçlü çeyreklik net kar

Yapı Kredi 4Ç21 konsolide olmayan net karı 3,3mlrTL olan bizim tahminimiz ve piyasa tahminine paralel olarak 3,6mlr TL (çeyreklik +%10, yıllık +%365) olarak açıklandı ve bu rakam çeyreklik %25 özkaynak karlılığına işaret etmektedir. Hedge pozisyonları sayesinde 3,2mlrTL (YFt: 3,3mlrTL, 3Ç: 1,7mlrTL zarar) olarak gerçekleşen ticari kar ve 7,9mlrTL’ye (YFt: 7,7mlrTL) yükselen net faiz gelirleri toplam gelirlerdeki çeyreklik artışın temel sebebiydi. İyileşen kredi mevduat makasları (toplam 161bp) ve 3,2mlrTL’ye yükselen TÜFE’ye endeksli menkul kıymet getirileriyle (YFt: 3,3mlrTL, 3Ç: 2,7bnTL) net faiz gelirleri çeyreklik %24 artışla 7,9mlrTL’ye (yıllık +%56) yükselirken, net faiz marjı 1,9mlrTL (3Ç: 1,8mlrTL, YFt: 2mlrTL) swap maliyetine rağmen %3,6’ya (3Ç: %3,1) yükseldi. Komisyon gelirleri yıllık %57 artışla 2,1mlrTL’ye yükselirken faaliyet giderleri %35 artış ile 3,5mlrTL’ye yükseldi. Varlık kalitesi tarafında, BDDK donuk alacak sınıflandırmasındaki kolaylığın süresinin dolamsı ve döviz kurlarındaki volatilite kaynaklı artan donuk alacak girişlerine rağmen, hacim büyümesi ve güçlü tahsilat performansıyla donuk alacak oranı %5,4’ten %4,7’ye geriledi. Banka’nın muhafazakar provizyonlama politikalarına ve kurlardaki volatiliteye paralel, provizyon giderleri 5,8mlrTL’ye (3Ç21:873mnTL, 4Ç20: 2,2mlrTL) yükselirken kümülatif net risk maliyeti 87bp’ye (kur etkisi hariç) yükseldi. Böylelikle, Grup-II karşılık oranında çeyreklik 140bp ve Grup-III karşılık oranında çeyreklik 160bp artışla güçlü karşılık seviyeleri korundu.

2022 net kar tahminimizi 16,9mlrTL’ye yükseltiyoruz

Revize ettiğimiz 2022 net kar tahminimiz %23,3 özkaynak karlılığına işaret eden 16,9mlrTL (yıllık +%61) seviyesindedir. Kredilerde yeniden fiyatlama ve enflasyondaki artış trendinin, artan kredi mevduat maskaları ve TÜFE’ye endeksli menkul kıymet getirleriyle (4Ç21 itibariyle 58mlrTL TÜFE’ye endeksli menkul kıymet portföyü) net faiz marjını (yıllık +110bp) desteklemesini bekliyoruz. Aynı zamanda, yeni TL mevduat enstrümanıyla vade uyumsuzluğunun azalabileceğini ve getirilen faiz limitiyle (politika faizi + 3puan) fonlama maliyetlerinin kontrol altında tutulabileceğini düşünüyoruz. Diğer taraftan, yüksek enflasyona bağlı olarak faaliyet giderlerinin (yıllık +%41) net karı baskılamasını öngörüyoruz. Ek olarak, yeni alacak girişlerindeki artış trendi ve döviz kurlarındaki olası volatiliteler nedeniyle provizyon giderlerinin karlılıkta önemli bir rol oynamaya devam edeceğini düşünüyoruz. Ancak, Banka’nın güçlü sermaye yapısı (4Ç21 itibariyle %15
SYR ve %12,6 Ana SYR) ve yüksek karşılık oranlarıyla varlık kalitesi risklerini azaltabileceğini düşünüyoruz.

Hedef Fiyat’ımızı 4,35TL’den 5,05TL’ye yükselttik

Hedef Fiyatı’ımızı 4,35TL’den 5,05TL’ye revize ederken, %24 yukarı potansiyelle tavsiyemizi Endeks Üzeri Getiri olarak koruyoruz. Değerlememiz %19 sürdürülebilir özkaynak karlılığı (önceki: %16), %20 risksiz getiri oranı (önceki: %16), %5 hisse risk primi (değişmedi) ve 0,67x hedef PD/DD’ne (önceki: 0,64x) dayanmaktadır. Hisse 2022T 0,40x PD/DD ve 2,0x F/K ile işlem görmektedir. GSYH’deki büyüme, 10 yıllık tahvil faizleriyle politika faizi arasındaki ayrışma ve global gelişmeler (artan faizler, risk iştahında düşüş) karşısında TL’nin değeri etrafında şekillenen makro risklerin değerlememiz üzerinde aşağı yönlü riskler olduğunun altını çiziyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Yatırım Finansman Menkul Değerler

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler