Sosyal Medya

Borsa

Yataş: Mevcut değerleme fırsat teşkil ediyor

Yataş, temel olarak iç pazarda azalan satın alınabilirlik ve yüksek enflasyon endişeleri nedeniyle son altı ayda ana endeksin %44 altında…

Yataş: Mevcut değerleme fırsat teşkil ediyor

Yataş, temel olarak iç pazarda azalan satın alınabilirlik ve yüksek enflasyon endişeleri nedeniyle son altı ayda ana endeksin %44 altında performans gösterdi. Bu durum da 2Y22’de nispeten zayıf marjlara neden oldu. TÜFE’ye kıyasla şirket hisseleri de aynı dönemde reel FAVÖK büyümesine rağmen %26 düştü.

Hisse senedinin şu anda 2022E FAV/FAVÖK ve 3,3x/4,8x F/K’da işlem görmesi nedeniyle, mevcut değerlemenin, olumsuz makro görünümü ve bir miktar marj bozulmasını yakalamaktan daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Uzun vadeli temel itici güçler bozulmadan: i) geleneksel satış kanallarından modern satış kanallarına sürekli geçiş, ii) şirketin ana faaliyet alanlarındaki güçlü pazar konumu, iii) halen olumlu demografik dinamikler, iv) ölçeklenebilirlik potansiyeli ve v) genişleyen e-ticaret varlığı sayesinde Yataş için olumlu bir bakış açısına sahibiz. Yataş’ın, müşterilerin beğenilerine uygun, kanıtlanmış ürün portföyü ve güçlü bilançosu sayesinde Türkiye’deki pazar payını genişletmeye devam etmesi muhtemeldir.

Güçlü gecen 2022 ilk çeyreği, işlerin sağlamlığı ve yıllık görünüm konusunda bize güvence veriyor: Yataş’ın 1Ç22’de yıllık bazda %99’luk bir büyüme ile 1,05 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Bu, nispeten zorlu bir çalışma ortamında dolar bazında yıllık %6 büyüme anlamına geliyor. 1Ç22 FAVÖK marjının, hammadde maliyeti baskısı nedeniyle %1,2’den %13,0’a düşmesini bekliyoruz. Sağlam faaliyet performansı sayesinde net gelirin, bir önceki yıla göre %75 artarak 83 milyon TL’ye ulaşması olası. Görüyoruz ki şirket, rekabetçi konumunu gözeterek, 1Ç22’de fiyat ve hacim büyümesi arasında sağlıklı bir denge kuruyor. 2022 yılının tamamı için Yataş’ın 5,04 milyar TL gelir (yıllık +%76), 716 milyon TL FAVÖK (yıllık +%65) ve 420 milyon TL net kara (yıllık +%64) ulaşmasını tahmin ediyoruz.

Marjlara ilişkin riskler orta vadede yukarı yönlü: Şirketin %14 civarında beklenen 2022 FAVÖK marjı, daha belirgin maliyet baskıları nedeniyle son beş yıllık ortalamaların (2017-2018’e göre UFRS 16 ile ayarlandığında) %2,5-3 altındadır. Bu nedenle, maliyet artışları, yukarı yönlü fiyat ayarlamaları ve işletim hızında beklenen normalleşme ile 2022’den sonra kademeli bir iyileşme için bir potansiyel görüyoruz.

 

Ak Investment

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler