Sosyal Medya

Borsa

YATAS için Endeks Üzeri Getiri: Yeni hedef fiyat 41.4 TL

YATAS için 41.4 TL hedef fiyat ve Endeks Üstü Getiri (EÜ) tavsiyesi ile önerimizi başlatıyoruz. Hedef fiyatımız %45 getiri potansiyeli…

YATAS için Endeks Üzeri Getiri: Yeni hedef fiyat 41.4 TL

YATAS için 41.4 TL hedef fiyat ve Endeks Üstü Getiri (EÜ) tavsiyesi ile önerimizi başlatıyoruz. Hedef fiyatımız %45 getiri potansiyeli sunuyor. YATAS, 2023T 3.5x FD/FVAÖK, 4.6x F/K ve 0.51x FD/Satışlar ile işlem görmekte olup, uluslararası benzerlerine kıyasla %42 iskontoludur.

Yataş’ın son 7 yıl satış alanı ve mağaza sayısının yıllık bileşik büyüme oranı sırasıyla %20 ve %19 oldu. 2020 yılından sonraki m2 genişlemesi toplam ulaşılan m2 ’nin %27’si kadar oldu. Yeni formatlarla (Divanev, Puffy) gelen büyüme dinamizm getirebilir. 2022’de yerinde fiyat ayarlamaları ve fiziki satış alanı artışı geliri destekliyor. Enflasyonun yanı sıra, dönemsel etkiyle yüksek talep ve yerinde fiyat artışları sayesinde satışlar 9A22’de %146 arttı. 2022 yıl sonunda tahminimize göre yurtiçi operasyonların ağırlıklı katkısıyla %129 oranında artış ile 6,558mn TL gelir elde edilecek. Öte yandan
yurtiçinde m2 başına gelir büyümesinin %45 olmasını bekliyoruz. Şirketin 2023’te yaklaşık 1,161 toplam mağaza ve 859bin m2 toplam satış alanına ulaşacağını tahmin ediyoruz.

4Ç22’de alım gücü düşse de mobilya ve dekorasyon grubu harcamaları yüksek. Mobilya sektöründe ilkbahar ve yaz sezonunda talep diğer iki çeyreğe göre daha canlı olduğundan, bu dönemler potansiyel olarak en iyi satış performanslarının yakalandığı dönemlerdir. Yeni yılın arefesinde artan enflasyonist baskılar sonrası hanehalkı alım gücünde tahribat kaçınılmaz oldu. Buna rağmen son çeyrekte kredi ve banka kartı harcamalarında mobilya ve dekorasyon grubunda yıllık bazda %120’lik artış dikkat çekiyor. Enflasyonun etkisi yüksek ancak bu oran manşet enflasyonun (%85.5) ve ev eşyası grubu enflasyonunun (%93.6) üzerini işaret ediyor.

Sünger fiyatlarında gözlenen son dönemdeki düşüş 2023 adına umut vadediyor. Özellikle sünger (TDI, polyol) fiyatlarındaki yıllık bazda dönem dönem gözlenen dolar bazlı artış brüt kârın baskılanmasında çok etkili oldu. 17 Ekim’de süngerin ana hammaddelerinden olan TDI’da söz konusu artış %63’ü buldu. Ancak 30.11.2022 itibariyle yıllık bazda artış %9’a kadar gerilemiş durumda. 2020’den bu yana gelen artış trendinin altına tekrar sarkmanın yaşanması 2023 için marjlarda normalleşmenin olabileceğine işaret ediyor.

İhracat oranı henüz düşük seviyede ama potansiyele sahip. Şimdilik çok büyük bir paya sahip olmasa da (%8-12) ihracat kanalının canlı kalması kısa vadede bazı avantajlar yaratıyor. Toplam ürün maliyetinde dövizin payı yaklaşık %10 civarında. İhracat gelirleri ile döviz yönlü riskin önemli bir bölümü doğal korunmaya kavuşmuş oluyor. Ayrıca Turquality desteği sayesinde yurtdışındaki yapılan harcamalar %50 oranında devlet tarafından karşılanıyor. Şirketin uzun vadede özellikle Almanya, Rusya ve ABD’de büyüme hedefinin potansiyel sunduğunu düşünüyoruz.

Riskler: i) Maliyetlerde beklenenden yüksek artış ii) Zayıf ekonomik büyüme iii) Fiziki büyümede beklentimizden büyük sapmalar

 

 

 

Garanti BBVA Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler