Sosyal Medya

Piyasa

TEMSA ihracatı yüzde 144 arttı

2021 yılında 18 farklı ülkeye otobüs ve midibüs satışı gerçekleştiren TEMSA, ihracatını da yüzde 144 artırdı. Otomotiv sektöründe en fazla…

TEMSA ihracatı yüzde 144 arttı

2021 yılında 18 farklı ülkeye otobüs ve midibüs satışı gerçekleştiren TEMSA, ihracatını da yüzde 144 artırdı. Otomotiv sektöründe en fazla ihracat yapan ilk 35 şirket arasında yer alan TEMSA, OİB tarafından düzenlenen “İhracatın Şampiyonları” ödül gecesinde, gümüş kategoride ödülün sahibi oldu.

Türkiye ihracatının 16 yıldır üst üste lider sektörü olan otomotiv endüstrisinde 2021 yılının şampiyon firmaları belli oldu. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi verileri baz alınarak gerçekleştirilen “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, Türkiye’nin önde gelen otobüs ve midibüs üreticilerinden TEMSA, 2021 yılındaki başarılı performansıyla birlikte, gümüş kategoride ödülün sahibi oldu. Ödül, OİB Başkanı Baran Çelik ve OİB Yönetim Kurulu Üyesi Altan Murat Taşdelen tarafından TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu’na takdim edildi.

Geçtiğimiz yıl dünyanın 18 farklı ülkesine, Adana’da yerli imkanlarla ürettiği ürünlerin satışını gerçekleştiren TEMSA, ihracatını da bir önceki yıla göre yüzde 144 artırmayı başardı. Küresel ekonomide yaşanan tüm zorluklara rağmen, 2021 yılını da yüzde 122 gibi çok önemli bir büyüme rakamıyla tamamlayan TEMSA, bu yıl yeni satışlar ve teslimlerle birlikte ihracat odaklı büyümesine devam etmeyi hedefliyor.

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler