Sosyal Medya

Borsa

Mavi, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alan ilk ve tek hazır giyim markası oldu!

Mavi, kurumsal sürdürülebilirlik ve hisse performansındaki başarısıyla, Borsa İstanbul tarafından oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik 25 isimli endekse katılım sağlamaya hak kazandı...

Mavi, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alan ilk ve tek hazır giyim markası oldu!

Türkiye’nin jean ve hazır giyim markası Mavi, kurumsal sürdürülebilirlik ve hisse performansındaki başarısıyla, Borsa İstanbul tarafından oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik 25 isimli endekse katılım sağlamaya hak kazandı.

Mavi, sürdürülebilirlik konusunda attığı adımlarla, sürdürülebilirlik performansı yüksek, büyük ve likit şirketleri içeren ilk 25 listesindeki ilk ve tek hazır giyim şirketi oldu.

“Daha iyi ve daha Mavi bir dünya için tutkuyla çalışıyoruz”

Türkiye’de hazır giyim alanında karbon ayak izini şeffaf biçimde açıklayan ilk şirket olan ve farklı alanlardaki çok sayıda projesiyle özellikle son 3 yıldır sürdürülebilirlik konusunda büyük bir ivme yakalayan Mavi, 2021 yılının ilk ayında BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazanmıştı. Şimdi ilk 25 arasında olmaktan gurur duyduklarını belirten Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz “Kaliteyle sürdürülebilir büyüme üzerine kurduğumuz; İnsan, Çevre, Toplum ve Denim’i odağına alan All Blue stratejimiz doğrultusunda sürdürülebilirliği şirket kültürüne, vizyonumuza, iş yapış şekillerine, ürünlere ve büyüme hedeflerimize entegre etmek üzere çok önemli bir yol aldık.  Daha iyi ve daha Mavi bir dünya için hep birlikte büyük bir tutkuyla çalışıyoruz. 2030 yılında tüm denim koleksiyonumuzu doğa dostu All Blue ürünlerinden oluşturmayı hedefliyor ve 2050 yılına kadar iklim pozitif bir şirket olmayı taahhüt ediyoruz” şeklinde bilgi verdi.

BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alma kriterleri

BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksinde yer alacak paylar,

 

1. Genel Sürdürülebilirlik Notu 70 veya üzerinde,

2. Her bir ana başlık notu 60 veya üzerinde,

3. Kategori notlarından en az 8’i 50 veya üzerinde

 

olan şirketlerin payları arasından İşlem Hacmi ve Piyasa Değeri en yüksek 25 pay seçilerek belirlenmektedir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler