Sosyal Medya

Raporlar

Kordsa: 4Ç21 Telekonferans notları

Genel değerlendirme: Kordsa, yılın dördüncü çeyreğinde, yıllık bazda %358 artışla 270 milyon TL seviyesinde net kar açıkladı. Aynı dönemde net…

Kordsa: 4Ç21 Telekonferans notları

Genel değerlendirme: Kordsa, yılın dördüncü çeyreğinde, yıllık bazda %358 artışla 270 milyon TL seviyesinde net kar açıkladı. Aynı dönemde net kar marjı geçtiğimiz sene aynı döneme göre 5,9 puan artışla %10 seviyesine ulaştı. Yılın dördüncü çeyreğinde satış gelirleri yıllık bazda %86 artarak 2.702 milyon TL
seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK de yıllık %70 artışla 356 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. 4Ç21’de FAVÖK marjı yıllık bazda 1.3 puan azalarak %13,2 seviyesine
ulaştı.

2021 yılında öne çıkanlar; i) lastik güçlendirme talebi, ii) kompozitte iyileşme süreci, iii) büyüme planları (düşük net borç/FAVÖK ile potansiyel satın almalar için finansal fırsatlar yaratmak), iv) etkin nakit yönetimidir.

2021 yılında yaşanan temel problemler; i) mücbir sebep olayı (hammadde tedarikçileri için hala devam eden sorunlar), ii) konteyner sorunları (ekipman ve liman sorunları, mevcut hatlar azalması, maliyetlerin rekor fiyatla artmaya devam etmesi), iii) Covid-19, iv) ham madde fiyatları (güçlü talep, sağlanması beklenen emtia fiyatlarının artması, tedarikçi pazarlık gücünün artması)

%2,5 hacim büyümesi vardır. Hammadde fiyatlarına bağlı olarak gelir artışı yaşamıştır. İnşaat geliri ikiye katlanmıştır (2,0 milyon $). Bileşik segmentte ise 3 milyon dolarlık gelir artışı olmuştur. Güçlü lastik takviyesi talebi ve malzeme fiyatlarındaki artışlar nedeniyle fiyat artışları gerçekleşmiştir. Kordsa hacim büyümesi pazar büyümesinin üzerindedir.

Talep büyümesi otomotiv endüstrisi sorunlarının gölgesinde değildir. EMEA ve APAC’deki hacim artışı, 2021 sonuçları 2020 ve 2019’un oldukça üzerindedir.
2021 yılında gelirin %34’ü EMEA, %28’i Asya’dır

2021’in ilk üç çeyreğine ve 2020’nin son çeyreğine kıyasla daha düşük FAVÖK marjı gerçekleşmiştir. Keskin emtia fiyat artışları gelecek çeyreğe yansıyacaktır.
Hammadde navlun maliyetlerindeki artışlar ve tedarikçinin pazarlık gücüde etkili olmuştur. Yavaş kompozit endüstrisine rağmen en iyi ikinci yıllık FAVÖK marjı
gerçekleşmiştir.

Telekonferansın ardından tahminlerimizde herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Kordsa için 12-aylık hedef fiyatımızı 48.50 TL, önerimizi de AL olarak sürdürüyoruz.

 

Deniz Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler