Sosyal Medya

Borsa

Karsan’dan Endonezya’da Stratejik İş Birliği…

“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan, global anlamda ataklarına hız kesmeden devam ediyor...

Karsan’dan Endonezya’da Stratejik İş Birliği…

“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan, global anlamda ataklarına hız kesmeden devam ediyor. Birçok farklı kıtada ve ülkede büyüme stratejisi kapsamında ardı ardına iş birliklerine imza atan Karsan, son olarak Bali’deki B20 (Business 20) Zirvesi’nde yer aldı. G20 oluşumunun çatısı altında iş dünyasının görüş ve önerilerini yansıtmak için global iş liderlerini bir araya getiren B20 (Business 20) Zirvesi’nde Karsan, Endonezya’nın köklü firmalarından CREDO GROUP şirketi SCHACMINDO ile, Endonezya’daki elektrikli minibüs ve otobüs dönüşümüne yönelik ihracat ve SKD tipi (yarı demonte) üretim opsiyonlarını değerlendirmek üzere mutabakat anlaşması imzaladı. Taraflarca nihai anlaşmaya varılması durumunda, başta Jakarta olmak üzere, Endonezya’daki önemli şehirlerde toplu taşıma araçlarının elektrikli dönüşümünde bu işbirliğinin önemli rol oynaması hedefleniyor. Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden Karsan CEO’su Okan Baş, “Endonezya’nın ve Jakarta toplu ulaşım firması TransJakarta’nın 2030 yılına kadar toplu taşıma ağını elektrikli minibüs ve otobüslere geçirme hedefleri doğrultusunda oluşabilecek fırsatlar için Karsan ve CREDO GROUP arasında ortaklaşa bir proje başlattık. 2030’a kadar gerçekleştirilmesi hedeflenen ve on binlerce araç ile milyar dolar büyüklüğündeki Jakarta şehrinin elektrikli toplu taşıma dönüşümünün büyük kısmını bu iş birliği doğrultusunda gerçekleştirme hedefindeyiz. Jakarta yanında diğer Endonezya şehirlerinden de bir bu kadar potansiyel bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

İleri teknolojili mobilite çözümleri, değerli global iş birlikleri ve aldığı uluslararası ödüllerle dikkat çeken Karsan, dünyanın her noktasında iş birliği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak G20 zirvesinin bir uzantısı olan ve 2022’de Bali’de düzenlenen B20 (Business 20) Zirvesi’nde Endonezya’daki elektrikli minibüs ve otobüs dönüşümüne yönelik olarak ihracat ve SKD tipi (yarı demonte) üretim aşamalarını da içeren önemli bir işbirliğine imza atan Karsan, attığı stratejik adımla yine öne çıkıyor. Karsan, Endonezya’daki elektrikli toplu taşıma ağı dönüşümünü desteklemek, bu pazara uygun sağdan direksiyonlu elektrikli araç üretmek ve satmak üzere Endonezyalı köklü CREDO GROUP şirketi SCHACMINDO ile işbirliği için mutabakat anlaşması imzaladı.

Endonezya’da toplu taşıma alanındaki elektrikli dönüşümle de ilgili açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “Endonezya’nın ve Jakarta toplu ulaşım firması TransJakarta’nın 2030 yılına kadar toplu taşıma ağını elektrikli otobüslere geçirme hedefleri doğrultusunda oluşabilecek fırsatlar için Karsan ve CREDO GROUP arasında ortaklaşa bir proje başlattık. 2030’a kadar gerçekleştirilmesi hedeflenen on binlerce araç ve milyar dolar büyüklüğündeki Jakarta şehrinin elektrikli toplu taşıma dönüşümünün büyük kısmını bu iş birliği doğrultusunda gerçekleştirme hedefindeyiz. Jakarta yanında diğer Endonezya şehirlerinden de bir bu kadar potansiyel bekliyoruz” dedi.

Okan Baş,“ Ülkemizin ihracatına ve iki ülke arasındaki iş hacmine katkısı olacak bu iş fırsatında 2 kademeli bir plan üzerinde ilerlemeyi arzu ediyoruz. Öncelikle ilk araçların satışının Türkiye’de üretilen tamamlanmış araçlar ile yapılması planlanırken daha sonrasında ise SKD tipi (yarı demonte) bir üretim tesisi kurularak yüksek oranda Türkiye’de tamamlanmış sağdan direksiyonlu araçların Endonezya’da tamamlanması ve çevre ülkelere satışta avantaj elde edilmesini amaçlıyoruz. Şayet hedeflerimizi yerine getirebilirsek Karsan olarak bu coğrafyada da Türk otomotiv endüstrisini başarıyla temsil edecek olmaktan ötürü büyük heyecan duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

“Ürettiğimiz modeller ve teknolojilerle dünyanın dikkatini çekiyoruz”

Geliştirdikleri ve ürettikleri elektrikli modellerle dünyanın dikkatini çektiklerini vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “Çok yakın bir zaman önce 12 metre elektrikli e-ATA modelimiz ile kazandığımız Sustainable Bus of The Year 2023 gibi prestijli bir ödül aslında Karsan olarak yaptığımız çalışmaların ne yönde doğru olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Avrupa ve Kuzey Amerika’da ilkleri başararak şu anda sıradan gerçek bir rotada yolcu taşımakta olan Otonom e-ATAK modelimiz keza aynı şekilde sektörün dikkatini toplamaya devam ediyor. Son 5 yıl içinde, e-JEST ile başlayan, arkasından e-ATAK, Otonom e-ATAK ve sonrasında da 10-12-18 metre e-ATA modellerimiz ile elektrikli mobilite dönüşümüne öncülük ettiğimiz Karsan Electric Evolution stratejimizle yepyeni bir lig de mücadele etmeye başladık. Karsan olarak gerek geliştirip ürettiğimiz ileri teknolojili modellerimiz gerekse toplu ulaşımın elektrikli dönüşümünde oynadığımız öncü rol ile geleceğin mobilitesinde hep bir adım önde olmak için çalışıyoruz. Endonezya’daki iş birliğinin hayata geçmesiyle Malezya’dan Filipinler’e,  Vietnam’dan Singapur’a kadar bir çok farklı pazarı Karsan markalı elektrikli araçlarımızla tanıştırmayı amaçlıyoruz’ dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler