Sosyal Medya

Ekonomi

Kalyon Enerji, yüzde 50 hissesini BAE’li şirkete sattı

Abu Dabili IHC, Kalyon Enerji'nin yüzde 50'sini yaklaşık 490 milyon dolara satın aldı. Kalyon Holding, satış geliriyle Kalyon Enerji’ye ait projeleri büyütmeyi, yanı sıra Kalyon PV’nin üretim kapasitesini 2000 MW’a çıkarmayı planlıyor...

Kalyon Enerji, yüzde 50 hissesini BAE’li şirkete sattı

Kalyon Holding bünyesinde bulunan Kalyon Enerji şirketinin hisselerinin yüzde 50’si, yaklaşık 490 milyon dolara Birleşik Arap Emirlikleri şirketi International Energy Holding’e (IEH) satıldı.

Kalyon Holding, yenilenebilir enerji üretim faaliyetlerini yürüten Kalyon Enerji’nin yüzde 50’sini 1,8 milyar dirheme, yani yaklaşık 490 milyon dolara Abu Dabi merkezli International Holding Company’nin (IHC) iştiraki International Energy Holding’e (IEH) sattı.

Dünya gazetesinin haberine göre, IHC tarafından yayımlanan bültende, satın almanın yenilenebilir enerji alanında büyüme hedefi doğrultusunda gerçekleştirildiği ifade edildi. Kalyon Enerji’nin Konya Karapınar’da kısmen devreye alınmış 1,000 MW gücünde güneş santrali ve çeşitli illerde başka güneş ve hidro elektrik santralleri bulunuyor.

MUHAMMED BİN ZAYİD’İN KARDEŞİ

Öte yandan, IHC’nin başında, Ağustos 2021’de Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan bulunuyor. Şeyh Tahnoun, Abu Dabi Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid’in de kardeşi.

‘KAYDA DEĞER DÖVİZ GİRECEK’

Cemal Kalyoncu, hisse devrinden elde edilecek tutarın Türkiye’ye kayda değer bir döviz girdisi sağlayacağını da vurgulayarak, bu gelirin sadece sözleşmeye konu olan Kalyon Enerji’ye ait projelerin büyüme ve gelişiminde değil, aynı zamanda dünyanın ilk ve tek tam entegre güneş paneli üretim tesisi konumundaki Kalyon PV’nin halihazırda 1000 MW olan üretim kapasitesinin 2000 MW’a çıkarılmasıyla birlikte, yeni güneş ve rüzgar enerjisi üretimi yatırımlarında kullanılacağını belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler