Sosyal Medya

Borsa

İş Yatırım’dan Turkcell için ‘AL’ tavsiyesi

Turkcell yılın üçüncü çeyreğinde, beklentilerin üstünde 2396mn TL net kar açıkladı (İş Yatırım: 1624mn TL; Piyasa: 1664mn TL). Artan net finansman giderlerine ve Ukrayna operasyonları kapsamındaki varlıklarla ilgili olarak kaydedilen 231mn TL değer düşüklüğü zararına rağmen, %62,4'lük FAVÖK büyümesi ve daha düşük efektif sayesinde net kar yıllık %67,6 büyüme kaydetti...

İş Yatırım’dan Turkcell için ‘AL’ tavsiyesi

Gerçekleşen ve Tahminler

Net kar beklentilerin %44 üstünde

Turkcell yılın üçüncü çeyreğinde, beklentilerin üstünde 2396mn TL net kar açıkladı (İş Yatırım: 1624mn TL; Piyasa: 1664mn TL). Artan net finansman giderlerine ve Ukrayna operasyonları kapsamındaki varlıklarla ilgili olarak kaydedilen 231mn TL değer düşüklüğü zararına rağmen, %62,4’lük FAVÖK büyümesi ve daha düşük efektif sayesinde net kar yıllık %67,6 büyüme kaydetti. Tahminlerimizdeki sapma beklentilerimizin altında gelen kur farkı kayıplarından kaynaklandı.

Son Çeyrekte Öne Çıkanlar

ARPU ve abone büyümesi ile desteklenen ciro büyümesi

Tahminlerin üstüne çıkarak, konsolide gelirler 3Ç22’de yıllık bazda %56.7 artış ile 14,6 milyar TL’ye ulaştı (IS tahmini: 14,2 milyar TL ve piyasa: 14,3 milyar TL). Turkcell Türkiye gelirleri içerisindeki tüketici segmenti gelirleri, ardı ardına yapılan fiyat artışların etkisiyle artan ARPU performansının yanı sıra abone bazındaki artıştan da faydalanarak yıllık %52.6 büyüme ile ciro büyümesine en büyük katkıyı sağladı. Kurumsal segment gelirleri, önceki yıla göre %107 büyüyen dijital iş hizmetlerinin güçlü performansı sayesinde %61 arttı. Toptan satış gelirleri, döviz hareketlerinden, müşterilerin veri kapasitelerini yükseltmelerinden ve artan uluslararası dolaşım trafiğinden olumlu etkilenerek yıllık bazda %106.8 artış gösterdi. Turkcell International ve techfin faaliyetleri de yıllık bazda %78 ve %77 büyüme oranlarıyla cironun büyümesine destek oldu. Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle Lifecell’in üç aylık aktif abone sayısı olumsuz etkilenmiş olsa da, ARPU performansı sayesinde satış gelirleri 3Ç22’de TL bazında yıllık %75 artış gösterdi. Paycell ve Financell faaliyetleri, sırasıyla %105 ve %57 gelir artışı kaydederek güçlü performanslarını sürdürdü.

Mobil segment sağlam katkı sağlamaya devam ediyor

Pandemi sonrası dönemde artan mobilite ve turist ziyaretleri sayesinde Turkcell, mobil abone sayısını çeyreklik 928 bin net yeni abone (+422 bin faturalı, +506 bin ön ödemeli) ile 37,5 milyona çıkardı. Harmanlanmış ARPU, fiyat ayarlamaları, üst paketlere geçiş ve daha geniş faturalı abone bazı sayesinde 3Ç22’de yıllık bazda %47 artış gösterdi. Sabit genişbant segmentinde, 3Ç22’de abone sayısı, salgın sonrası dönemde tüketici talebinin yavaşlaması nedeniyle nispeten düşük bir çeyreklik net 63 bin artışla 2,8 milyona ulaşırken, ARPU büyümesi yıllık %28 ile zayıf kaldı.

FAVÖK marjı enflasyonist baskılar nedeniyle daraldı

Turkcell’in FAVÖK’ü 3Ç22’de yıllık bazda %49 artarak 6,0 milyar TL’ye ulaştı. FAVÖK rakamı genel olarak tahminlerle uyumlu (İş Yatırım: 5,6bn TL, Piyasa: 5,7bn TL) gerçekleşti. FAVÖK marjı yıllık bazda 2,2 puan azalarak %40,9’e geriledi. Artan radyo giderlerinin marjlar üzerindeki olumsuz etkisi, satış maliyetleri ve genel çalışan giderleri üzerindeki sıkı kontrol ile bir miktar dengelendi. Turkcell International segmenti de, özellikle Lifecell’in uyguladığı maliyet kontrol önlemleri ve durdurulan pazarlama faaliyetleri sayesinde konsolide FAVÖK marjına olumlu katkı sağladı.

Normalleşen işletme sermayesi ile net borçta düşüş

Turkcell’in net borcu, 2Ç22 sonundaki 21,5 milyar TL’den 3Ç22 sonunda 20,2 milyar TL’ye gerilerken, Net Borç/FAVÖK 1,2x’ten 1,0x’e düştü. Dönem içerisindeki temettü ödemesine ragmen, işletme sermayesindeki iyileşme ve FAVÖK büyümesi sayesinde kaydedilen güçlü serbest nakit borçluluğu aşağı çekti Şirket, 3Ç22 sonu itibarıyla 19mn USD açık döviz pozisyonuna sahiptir (2Ç22: 149mn USD açık döviz pozisyonu).

Değerleme üzerindeki etki ve görünüm

2022 beklentilerinde yukarı yönlü revizyon

9A22 gerçekleşmelerinin ve yılın geri kalanına ilişkin beklentilerdeki revizyonun ardından Turkcell, 2022 konsolide gelir artışı hedefini önceki +%40 hedefinden %47-48’e revize etti. Turkcell Türkiye’nin satış geliri büyümesinin, devam eden enflasyon fiyatlanması ile desteklenmesi bekleniyor. Aynı zamanda, FAVÖK beklentisi de 21 milyar TL’ye (önceden 20 milyar TL) revize edildi. Böylece FAVÖK marjı beklentisi %39.6 seviyesinde sabit tutulmuş oldu. Bu da, hem yıllık hem de çeyreklik bazda 4Ç için daha düşük marj anlamına geliyor. Yatırım harcamaları tarafında, yönetim operasyonel yatırım harcamaları/satışlar (lisans ücretleri hariç) hedefini %21’den %20’ye düşürdü. 4Ç’de mevsimsellik nedeniyle yatırım harcamaları/satış oranının artması beklense de Şirket, altyapı ve stratejik alanlara yatırımlarını sürdürürken operasyon sermayesi/satışlar oranını kontrol altında tutmaya devam ediyor. Şirket, sabit internet yatırımlarına kıyasla daha yüksek döviz yoğunluğuna sahip mobil segment ile ilgili yatırım gereksinimlerinin bir kısmının 2021’de tamamlanmış olmasından faydalanıyor.Yönetim, 2023’te op. yatırım harcamalarının /satış oranını benzer seviyelerde tutmayı hedefliyor.

Yorum:

Beklenenden daha iyi net kar performansına ve yılsonu beklentilerindeki yukarı yönlü revizyona olumlu bir piyasa tepkisi görmeyi bekliyoruz. TCELL için hedef fiyatımızı tahminlerimizde yaptığımız değişiklikler, güncellenen yurtdışı benzer şirket çarpanları ve İNA değerlememizin 3 ay ileriye taşınması sonucu önceki hisse başına 28.2 TL’den 36,5 TL’ye yükseltiyoruz. Devam eden sözleşmelerin yeniden fiyatlama süreci ve kontrollü yatırım harcamaları ile nakit üretimi için iyileşen görünüm ve yukarı yönlü artış potansiyeli ile hisse için tavsiyesimizi TUT’dan AL’a çekiyoruz. Hisse , 2023T 2.8x FD / FAVÖK ve 6.7x F / K çarpanları ile küresel benzerlerine göre sırasııyla %32 ve% 14 iskontolu işlem görüyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İş Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler