Sosyal Medya

Borsa

Hedef Portföy’den piyasa riski taşımayan, mutlak getiri hedefli yeni fon!

Hedef Portföy, yatırımcılara sunduğu yeni HVN – Mutlak Getiri Hedefli Hisse Senedi Serbest (TL) Fon’u (Hisse Senedi Yoğun Fon) ile piyasa hareketlerinden bağımsız olarak mutlak getiri sunmayı hedefliyor...

Hedef Portföy’den piyasa riski taşımayan, mutlak getiri hedefli yeni fon!

Hedef Portföy, yatırımcılara sunduğu yeni HVN – Mutlak Getiri Hedefli Hisse Senedi Serbest (TL) Fon’u (Hisse Senedi Yoğun Fon) ile piyasa hareketlerinden bağımsız olarak mutlak getiri sunmayı hedefliyor. Hisse senedi yoğun bir fon olduğu için bireysel yatırımcılara %0 stopaj avantajı, şirketlere de kazançları üzerinden Kurumlar Vergisi istisnası sağlayan fon, arbitraj olanaklarını değerlendiriyor. Arbitraj işlemlerini ise dünyanın sayılı teknolojileri kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Hedef Portföy, yatırım fonları ailesini büyütmeye devam ediyor. HVN – Mutlak Getiri Hedefli Serbest Fon’u hayata geçiren Hedef Portföy, bu Fon’u arbitraj olanakları için ileri teknoloji kullanılarak yönetiyor. Fon’un yatırımcıları ise piyasa kaynaklı riskleri taşımadan, düşük oynaklıkla sabit getiri üzerinde gelir beklentisi olan nitelikli yatırımcılar.

Arbitraj işlemleri akıllı teknolojilerle yapılıyor

HVN Fonu arbitraj olanaklarını değerlendirirken fiyat uyumsuzlukları olan varlıklarda eşanlı uzun ve kısa pozisyonlar alarak, piyasa hareketlerinden bağımsız, yüksek getiri sağlamayı hedefliyor. Fon, beklenen getiriyi artırmak amacıyla belirlenen sınırlamalar dâhilinde olmak koşuluyla kaldıraç kullanabiliyor.

Akıllı ve hızlı teknoloji ile yüksek performans sağlayan ve sadece Hedef Portföy aracılığı ile alım satımı yapılabilen Fon, Hedef Portföy’ün deneyimli portföy yöneticileri tarafından yazılım ve teknoloji kullanılarak mevduat üzeri yüksek mutlak getiri sunma gayreti ile yönetiliyor.

1 Ağustos 2022’de ihraç olan Fon, üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen büyüklüğünü 300 milyon TL’ye ulaştırdı. Kurulduğu günden bu yana TEFAS verileri doğrultusunda %38,15 net getiri sağlayarak yatırımcılarına yüksek performans sundu. Hisse senedi yoğun bir fon olduğu için bireysel yatırımcılara %0 stopaj avantajı, şirketlere de kazançları üzerinden Kurumlar Vergisi istisnası sağlanıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler