Sosyal Medya

Borsa

Doğuş Otomotiv ‘BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde…

Doğuş Otomotiv, Borsa İstanbul tarafından hayata yeni geçirilen “BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi”nde yerini aldı...

Doğuş Otomotiv ‘BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde…

Doğuş Otomotiv başarılı sürdürülebilirlik ve hisse performansıyla, Borsa İstanbul tarafından hayata yeni geçirilen “BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi”nde yerini aldı.

Borsa İstanbul (BIST), BIST Sürdürülebilirlik Endeksine göre daha yüksek sürdürülebilirlik notuna sahip, piyasa değeri ve işlem hacmi yüksek şirketlerin yer aldığı “BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi”ini kurdu. Başarılı sürdürülebilirlik ve hisse performansıyla Doğuş Otomotiv endekste yer almayı başardı. Bu Yeni Endeks sürdürülebilirliği teşvik etmek ve şirketleri bu konuda harekete geçirmeyi amaçlıyor.

8 yıldır BİST Sürdürülebilirlik endeksinde

Aralıksız 14 yıldır Sürdürülebilirlik raporu yayınlayan Doğuş Otomotiv ayrıca 8 yıldır aralıksız olarak BIST Sürdürülebilirlik endeksinde yer alıyor. Doğuş Otomotiv çevresel alanda yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlarla karbon salınımını düşürmesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlayan uygulamaları, yönetim kurulunun yapısı ve uzmanlığı, şirket stratejisinin ve yönetim kurulu bünyesinde oluşturulan komitelerinin etkinliği, paydaş iletişimindeki şeffaflık, sürdürülebilirlik komitesinin faaliyetleri konularıyla, önümüzdeki yıllarda yatırımcıların ve diğer paydaşlarının beklentileri doğrultusunda sürdürülebilirlik performansını ileriye taşımayı taahhüt ettiğini de gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler