Sosyal Medya

Borsa

Denizbank 453 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı…

Denizbank, Çin Yuanı dilimi içeren tek sendikasyon kredisi olması özelliği ile Avrupa’da Yılın Borçlanması Ödülü’nü alan işlemini yüzde 120 oranında yeniledi...

Denizbank 453 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı…

Denizbank, Çin Yuanı dilimi içeren tek sendikasyon kredisi olması özelliği ile Avrupa’da Yılın Borçlanması Ödülü’nü alan işlemini yüzde 120 oranında yeniledi.

Denizbank’tan yapılan açıklamaya göre, banka sürdürülebilirlik performans kriterleri ekleyerek gerçekleştirdiği sendikasyon kredisi ile 453 milyon dolar tutarında yurt dışı kaynak sağladı.

10 ülkeden 15 bankanın katılımıyla gerçekleşen işlemde, kadın KOBİ’lerin finansmanı, bankanın sera gazı salımlarının ölçülmesi ve çalışanların sürdürülebilirlik konusunda bilinçlendirilmesi performans kriterleri olarak belirlendi.

Emirates NBD’nin aracı banka olduğu işlem, Abu Dhabi Commercial Bank, Emirates NBD Capital ve ICBC Turkey Bank koordinatörlüğünde gerçekleşti. Emirates NBD Capital, Standard Chartered Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation işlemde ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim) Koordinatörü olarak rol aldı.

Kasım 2021’de sürdürülebilirlik performans kriterlerine dayalı ilk sendikasyon kredisi ile 840 milyon dolar tutarında kaynak sağlayan Denizbank’ın, sürdürülebilirlik ilintili toplam yurt dışı finansman miktarı bu işlemle 1,7 milyar dolara ulaştı.(AA)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler