Sosyal Medya

Ekonomi

Resesyon Etkisi: Tekstilci, talepte daralma yaşamaya başladı!

Denizli Sanayi Odası’nın meclis toplantısında konuşan iş dünyası temsilcileri, resesyonun özellikle tekstil sektöründe hissedildiğini, ‘öngöremez, tahmin edemez, pozisyon alamaz’ durumda olduklarını söyledi...

Resesyon Etkisi: Tekstilci, talepte daralma yaşamaya başladı!

Türkiye’nin ihracat merkezlerinden Denizli, Avrupa’da yaşanan resesyondan etkilenmeye başladı. Denizli Sanayi Odası (DSO) meclis toplantısında resesyon konusu ele alınırken, özellikle tekstil sektöründe talep düşüklüğü yaşandığı konuşuldu.

Dünya’dan Osman Nuri Boyacı’nın haberine göre, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Avrupa’nın, Rusya-Ukrayna savaşından tahmin edilenden daha fazla etkilendiğine ve daha sert yavaşlamaya doğru gittiğine dikkat çekerek, “Yüksek enflasyonun getirdiği yükler, yaklaşan enerji krizi ve tedarik zinciri sorunları sanayiciyi olumsuz etkiliyor. İhracatımızın yüzde 60’ını Avrupa’ya yaptığımızı düşünürsek, Denizli’deki firmalarımızın bu durgunluktan etkilenmeleri söz konusu” dedi.

‘Gerekli tedbirleri almalıyız’

Keçeci, son günlerde özellikle tekstil sektörü temsilcilerinin Avrupa’daki resesyonun sektörde talep düşüklüğüne neden olduğunu dile getirdiğine dikkat çekerek, “Bu durumun diğer sektörleri de etkilemesi ihtimalini göz önünde bulundurarak, gerekli tedbirlerimizi almayız” dedi.

İş dünyası yılın ikinci yarısı için tedirgin

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya, Avrupa’da artan Covid-19 vakaları ve resesyon tehlikesi nedeniyle siparişlerin azalma trendine girdiğini söyledi. Başkaya, “Resesyon ve Avrupa’da Covid-19 pandemisinin arttığını görüyoruz. Yaşanan tedirginlik bizi çok etkiliyor. Talepler azalmaya başladı. Rakiplerimiz Pakistan, Hindistan tekrar devreye girdi. Bizler için yılın geri kalanı zor geçecek. Kısa termin Türkiye için önemli bir avantaj. Bu süreci fuarlara katılıp, kısa terminli siparişlerle atlatabiliriz” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler