Sosyal Medya

Genel

Ambalaj sektörü 2021’de yüzde 26 değer artışı kaydetti

Ambalaj sektörü, geçen yılı yüzde 26 değer artışı ile 6,5 milyar dolar ihracatla kapattı. Ambalaj Sanayiciler Derneği Başkanı Zeki Sarıbekir, “Birim değerimiz…

Ambalaj sektörü 2021’de yüzde 26 değer artışı kaydetti

Ambalaj sektörü, geçen yılı yüzde 26 değer artışı ile 6,5 milyar dolar ihracatla kapattı.

Ambalaj Sanayiciler Derneği Başkanı Zeki Sarıbekir, “Birim değerimiz 2,5 dolar/kg civarında. Emtia fiyatları, ham madde sorunu, üretim maliyetlerinde 3 kata varan artışlar ve konteyner sıkıntıları ihracatımızı olumsuz etkileyen faktörlerin başında geliyor. Sürdürülebilirlik konusu ertelenmemeli. Atık ithalatına karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Sarıbekir, en fazla ihracat yapılan ilk üç ülkenin Birleşik Krallık, Almanya ve Irak olduğunu belirtti. Bu ülkeleri ABD, İsrail, İtalya, Fransa, Hollanda, Mısır ve İran takip etti. Plastik ambalaj grubu 2021 ihracatının yüzde 66’sını oluşturdu. Kağıt/karton ambalajlar yüzde 23 pay sahibi olurken, metal ambalaj grubu yüzde 7, cam ambalaj yüzde 3, ahşap ambalaj yüzde 1 pay sahibi oldu.

Sarıbekir, “Sektörümüz 2021 yılında 6,5 milyar dolarlık ihracat yapmış ve 2,7 milyar dolar dış ticaret fazlası vererek, cari açığa yaptığı pozitif katkısını artırmıştır. Ambalaj sektörü olarak her geçen gün daha çok ihracat yapmayı hedefleyerek Türkiye’de ürettiğimiz ambalajların en az yarısını ihraç edebilmek amacıyla çalışıyoruz” dedi.

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler