Sosyal Medya

Raporlar

3Ç22 Kar Tahminleri: Karlılık açısından güçlü bir çeyrek olsa da, bilançolar fiyatlanmış durumda

Bugün Aselsan ile başlayacak 3Ç’2022 bilanço döneminde konsolide olmayan şirketlerin 31 Ekim ve konsolide finansal sonuç açıklayanların ise 9 Kasım…

3Ç22 Kar Tahminleri: Karlılık açısından güçlü bir çeyrek olsa da, bilançolar fiyatlanmış durumda

Bugün Aselsan ile başlayacak 3Ç’2022 bilanço döneminde konsolide olmayan şirketlerin 31 Ekim ve konsolide finansal sonuç açıklayanların ise 9 Kasım tarihine kadar sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

Yüksek enflasyon, yurtiçindeki güçlü talep ve yaz aylarındaki güçlü mevsimsellik etkileriyle Şirketler için karlılık açısından güçlü bir çeyrek olduğunu düşünüyoruz. Araştırma kapsamındaki hisselerde toplam net kar tahminlerimiz 3Ç’de çeyreklik %24 ve yıllık %210 artışa işaret ediyor (Dolar bazında %47). Ayrıca takibimizdeki hisselerin toplam piyasa değerinde USD bazında son üç ayda %33 artış olduğunun altını çiziyor, güçlü finansal sonuçların bir miktar fiyatlandığını düşünüyoruz.

Bankaların karlılığında, artan TÜFE’ye endeksli menkul kıymet getirileriyle net faiz gelirlerinde artış, güçlü komisyon gelirleri, artan ticari karlar ve güçlü tahsilatlar sayesinde çeyreklik ortalama %19 iyileşme olacağını öngörüyoruz. Özel bankaların %57 özkaynak karlılığıyla güçlü sonuçlar açıklamasını beklerken AKBNK’ın çeyreklik %27, GARAN’ın %30 ve YKBNK’nin %19 net kar artışı açıklayacağını tahmin ediyoruz. Kamu bankalarında ise güçlü net faiz gelirleri ve komisyon gelirleriyle ortalama %24 özkaynak karlılığı öngörüyoruz. 3Ç’de 6mlrTL serbest karşılık tahminimiz nedeniyle VAKBN karlılığında çeyreklik %27 daralma öngörürken HALKB’nin çeyreklik %56 kar büyümesi açıklayacağını tahmin ediyoruz.

Havacılık sektörününün en güçlü kar büyümesi açıklayıcağını beklerken üç havayolu şirketinin (THYAO, PGSUS and TAVHL) de güçlü faaliyet karı açıklamasını öngörüyoruz.

TUPRS’ın yüksek rafineri marjlarının devam etmesiyle güçlü kar temposunu sürdürmesini bekliyoruz.

Perakendelerin (BIMAS-MGROS) artan ciro büyüme oranları sayesinde güçlü karlar açıklayacağını düşünüyoruz.

Çimento sektöründe yükselen maliyetlere rağmen AKCNS’nın güçlü satış büyümesi sayesinde kuvvetli sonuçlar açıklamasını bekliyoruz. CIMSA’nın 3Ç’de varlık satışlarının etkisiyle güçlü net kar açıklayacağını tahmin ediyoruz.

Otomotiv sektöründe yurtiçi talep sayesinde güçlü marjların korunduğunu düşünüyoruz.

OZKGY’nin güçlü satış performansı ve yeniden değerleme farkları sayesinde güçlü karlılık açıklamasını bekliyoruz.

MPARK’ın borçlulukta azalma sayesinde karlılığında yıllık güçlü bir artış öngörüyoruz.

Demir-Çelik Şirketlerinin (EREGL&KRDMD) çelik fiyatlarındaki düşüşle daralan marjları sebebiyle zayıf sonuçlar açıklamasını beklerken, ARCLK, KORDS ve TKFEN de zayıf sonuçlar beklediğimiz diğer şirketlerdir.

 

 

Yatırım Finansman

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler