Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Piyasaların Gözü Rusya’da, Kulağı Tarım Dışında…’

Rusya’nın Ukrayna’nın önerilerine vereceği olumlu/olumsuz bir cevap ya da karşı bir teklifin görüşüleceği yeni bir görüşme zemini oluşuncaya kadar piyasalar diğer gündem maddelerine odaklanacaklar...

Gece Bülteni: ‘Piyasaların Gözü Rusya’da, Kulağı Tarım Dışında…’

Rusya’nın Ukrayna’nın önerilerine vereceği olumlu/olumsuz bir cevap ya da karşı bir teklifin görüşüleceği yeni bir görüşme zemini oluşuncaya kadar piyasalar diğer gündem maddelerine odaklanacaklar. İşgal ve ekonomik yaptırımlar öncesinde ana gündem Fed’in faiz artırımı ve parasal sıkılaştırmasıydı. Tahvil piyasaları beklentilerin üzerinde bir parasal sıkılaştırmanın resesyona yol açabileceğini fiyatlandırıyor. Borsalar ise temkinli bir şekilde Mart ayına ilişkin verileri bekliyor. En önemli büyüme verisi kuşkusuz yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam rakamları olacak.

Son aylarda hep yukarı yönde sürprizler, piyasalar için olumlu sürpriz olmuştu. Dün ABD’de açıklanan ADP özel sektör istihdamı beklentilerin hafif üzerinde, büyüme beklentisi ise beklentilere paralel geldi. Mart ayı tarım dışı istihdam rakamlarının güçlü gelmesi durumunda tahvil piyasalarında endişeler azalırken, güçlü büyüme beklentileri piyasaları daha yukarı taşıyabilir. Piyasaların gözü Rusya-Ukrayna gelişmelerinde kulağı ise yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak.

Dolar/TL ortalamalardan tepki verdi

Dolar endeksi 7 işlem gününde kazanımlarını son 2 günde geri verdi, ayrıca dün gün içerisinde 10 Mart’ta gördüğü seviyeleri de test etti. Dolar dün diğer para birimlerine karşı değer kaybederken TL’ye karşı değer kazandı. 20 günlük ortalama olan 14.56’de gelen alımlar trendin değişmediğini, sadece daha alt bir banda gerileme olduğunu gösteriyor. 14.58-14.71 bandının korunmasını bekliyoruz.

2200 üzerinde hisse değişimi…

2200 üzerinde kalıcı olunması için sınai sektöründe olası zayıflığın diğer sektörler tarafından telafisinin gerektiğini belirtmiştik. Dün Hizmet Endeksi %1.34, Bankacılık Endeksi %1.58 ve Ticaret Endeksi %1.98 artış ile gün içi en yüksek seviyede kapattılar, Sınai Endeksi %0.37 artışla endeksin gerisinde kaldı. Endeksin belli bir grup hisse ile yükselmesi daha az bir para girişi ile mümkünken, genele yayılarak yükselişte daha fazla bir para girişi gerekmektedir. Rusya ile Ukrayna arasında görüşmelerin olumlu bir zemine oturması; son 2 günde yabancı alımlarının yeniden artırmış ve genele yayılan yükseliş için yeterli para girişini sağlamıştır. Kısa vadede 2220 desteği üzerinde kaldıkça para girişinin devamı doğrultusunda yükselişin kademeli devam edebileceğini düşünüyoruz.

Nisan vadeli BIST30 kontratı

2518 direncinin üzerinde kapanış sonrasında kısa vadede 2412’e gerileme riski ortadan kalktı. 2518 desteği üzerinde güçlenme ile ana direnç noktaları olan 2567 ve 2614’e doğru yükseliş devam edebilir. 2518 desteği kırılması durumunda 2463 ara destek görevi görebilir.

Nisan vadeli Dolar/TL

TL lehine dönen trend etkisini hissettiriyor. Dün 15.05 direncine yönelim satışla karşılandı ve 14.86-15.05 aralığında dalgalanma bandı TL lehine korundu. Kırmızı ve mavi ortalamalar 15.15’de kesişimi sonrasında geri çekilerek baskı oluşturacaktır. Ortalamalar geri çekilirken 14.86-15.05 aralığında yeni dengeler kurulabilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler