Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Çok Bilinmeyenli Bir Denklem…’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün gerçekleşen AK Parti MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda; Suriye’ye harekatın her an başlayabileceğini, zamanlaması ve planlamasına TSK’nın karar vereceğini belirtti...

Gece Bülteni: ‘Çok Bilinmeyenli Bir Denklem…’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün gerçekleşen AK Parti MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda; Suriye’ye harekatın her an başlayabileceğini, zamanlaması ve planlamasına TSK’nın karar vereceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile dün yaptığı telefon görüşmesinde; Ekim 2019’daki mutabakatta yer alan Türkiye sınırından itibaren 30 kilometre derinliğinde bir terörden arındırılmış bölgenin oluşturulamadığını, bu bölgelerin güvenli hale getirilmesinin bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesinde PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye’de Türkiye’nin ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne tehdit oluşturduğunu iletti. MGK bildirisi sonrasında bölgenin diğer taraflarına da üst düzeyde bilgilendirildi. Harekatın büyüklüğü ve süresi piyasalarda volatilite oluşturabilir. Mayıs ayı ile birlikte kurlar yeniden yükselişe başlamışken, jeopolitik riskler kurda yükselişi Haziran ayında devam ettirebilir. Kurda yaşanan her artış; enflasyona endeksli bono/tahvil beklentilerini artırır, her Kabine Toplantısı piyasada stres oluşturur.

Döviz sepeti kaybettiğini geri aldı

Dolar/TL dün gün içerisinde 16,23-16,39 aralığında hareket etti ve bir önceki işlem gününe göre %1,21 yükselişle 16,38 seviyesinden kapattı. Döviz sepetinde yükseliş ise %1,24 düzeyinde gerçekleşti, döviz sepeti yıl içi en yüksek seviyesinden kapanış gerçekleştirerek yükselişin devam edeceği sinyalini verdi. Dolar/TL’de 16,30 desteğinin korunmasını, 16,50 direncinin kırılması durumunda 17 direnç seviyesine yükselişin hız kazanmasını bekleyebiliriz.

Maske, mesafenin kalkması BIST100’e yaradı

Vaka sayılarının ülke genelinde üç gün üst üste 1000’nin altında gerçekleşmesi sonrasında maske yasağı gevşetildi, toplu taşıma araçlarında maske yasağının kalkması ile ulaştırma sektörü %9,17 oranında yükseldi. Cuma günü piyasalar süper bono beklentisi ile baskı altında kalmıştı, süper bono ile yeni bir gelişme olmaması yükselişi destekleyen bir unsur oldu. 22 Nisan zirvesinden gelen satışın gerçekleştiği günden bu yana en yüksek işlem hacmi gerçekleşti. Türk Hava Yolları uzun süre tavandan işlem görmeseydi işlem hacmi daha yüksek olabilirdi. Artan işlem hacmi ile 22 Nisan’da 2560 zirvesinin test edilmesini bekleyebiliriz.

BIST30 Haziran ayı kontratı 2820 seviyesinden güne yükselişle başladı, gün içinde en düşük 2820, en yüksek 2964 seviyesinden işlem görürken günü %4,11 yükselişle 2930 seviyesinden tamamladı. Kapanış spot fiyatın %4,07, teorik fiyatın %2 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi 21.441 artışla 568.187 oldu. Bugün 2904  pivot seviyesinin üzerinde yükselişle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 3048 ve 3133, destek seviyelerimiz 2845 ve 2760.

Dolar/TL Haziran ayı kontratı 16,78 seviyesinden güne yükselişle başladı, gün içinde en düşük 16,75,en yüksek 16,84 seviyesinden işlem görürken günü %0,63 yükselişle 16,83 seviyesinden tamamladı. Kapanış teorik fiyatın %0,59 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi 70.728 artışla 1.442.180 oldu.  Bugün 16,81  pivot seviyesinin üzerinde yükselişle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 16,90 ve 16,96, destek seviyelerimiz 16,77 ve 16,71.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler