Sosyal Medya

Ekonomi

Foreks ‘Fitch Anketi’: ‘Ekonomistler, Fitch’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde değişikliğe gitmesini beklemiyor…’

Foreks Digital bünyesinde hizmet veren ForeksHaber, 9 kurumun katılımıyla düzenlediği 'Fitch Anketi' sonuçlarını açıkladı...

Foreks ‘Fitch Anketi’: ‘Ekonomistler, Fitch’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde değişikliğe gitmesini beklemiyor…’

Foreks Digital bünyesinde hizmet veren ForeksHaber tarafından 9 kurumun katılımıyla düzenlenen ankete göre; ekonomistler Fitch’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde değişikliğe gitmesini beklemiyor.

Yurt içi ve yurt dışı finansal piyasalar ile ilgili haberlerin yanı sıra yorum, teknik analiz, anket ve raporlara anlık olarak ulaşılabilmesini sağlayan ForeksHaber, ‘Fitch anketi’ sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçları, ekonomistlerin Fitch’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde değişikliğe gitmesini beklemediğini ortaya koydu.

Fitch’in 11 Şubat Cuma gecesi açıklaması beklenen değerlendirmesinde, Türkiye’nin kredi notunu ‘BB-‘, görünümünü ise ‘Negatif’ olarak koruması bekleniyor.

ForeksHaber’in 9 kurum ile yaptığı anket sonucuna göre, ekonomistlerin 8’i Fitch’in yılın planlanmış ilk değerlendirmesinde Türkiye’nin notunu ‘BB-‘, görünümünü ‘Negatif’ olarak koruyacağını öngördü. Ekonomistlerden 1’i ise ‘BB-‘ olan kredi notunun ‘B+’, ‘Negatif’ olan görünümün ise ‘Durağan’ olarak değiştirileceği tahmininde bulundu.

Ankete; Sagam Danışmanlık, Alnus Yatırım, InvestAZ Yatırım, Tera Yatırım, Pariterium Danışmanlık, Ahlatcı Yatırım, Spinn Danışmanlık, İş Portföy ve Dinamik Menkul katıldı.

Kredi notunun 11 Şubat Cuma gece yarısından sonra açıklanması bekleniyor.

Fitch, 2 Aralık 2021 tarihli değerlendirmesinde Türkiye’nin görünümünü ‘Durağan’dan ‘Negatif’e  düşürmüş, ‘BB-‘ kredi notunu korumuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler