Sosyal Medya

Ekonomi

Ekonominin Bugünü ve Yarınına Bakış…

Özellikle, pandeminin de etkisinin zayıflamaya başlaması ile bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de gündem ekonomi oldu...

Ekonominin Bugünü ve Yarınına Bakış…

Özellikle, pandeminin de etkisinin zayıflamaya başlaması ile bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de gündem ekonomi oldu. Yaklaşık iki yıl süren pandeminin dünya ekonomisine olan etkileri özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ağır bir şekilde görülmeye başlandı.

Biz de Türkiye Raporu olarak dün akşam üyelerimiz ile paylaştığımız Mayıs ayının ikinci raporu için, her ay olduğu gibi Türkiye ekonomisinin bugününü ve yarınını sorduk. Geçtiğimiz ay, ekonominin bugününü olumsuz değerlendirenlerin oranı %86 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Buna karşın, bu ay 8 puanlık bir düşüş ile ekonominin çok kötü/kötü olduğunu düşününlerin oranı %78 oldu. Bu da yaklaşık olarak her 5 kişiden 4’ü demek oluyor. Bunun yanında, ekonominin çok iyi/iyi olduğunu düşünenlerin oranı 3 puan artarken ekonominin ne iyi ne de kötü olduğunu düşünenlerin oranı ise 5 puanlık bir artış gösterdi.

Ekonominin geleceğini sorduğumuz zaman ise toplumun daha olumlu olduğunu söylemek mümkün. Yılın beşinci ayında, nisan ayına göre ekonominin önümüzdeki bir yıl içinde daha kötü/çok daha kötü bir seyir izleyeceğini belirtenlerin oranında 5 puanlık bir düşüş söz konusu. Geçtiğimiz ay ekonominin geleceğine dair olumsuz fikir beyan edenlerin oranı %58 iken bu ay %53. Ekonominin gidişatının değişmeyeceğini düşünenlerin oranı ise nisan ayına göre 2 puan artarak %23’e çıktı. Buna karşın, ekonominin çok daha iyi/daha iyi olacağını düşünenlerin oranında ise 4 puanlık bir artış ile %24’ü gördü.

 

 

Not: Yayınlanan araştırma sonuçları İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 5-11 Mayıs 2022 tarihlerinde Türkiye çapında 12 ilde 1500 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucudur.

 

Türkiye Raporu

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler