Sosyal Medya

Borsa

Deniz Yatırım’dan Mavi Giyim için ‘AL’ önerisi…

Mavi Giyim, artan fiyatlar karşısında hem yabancı markalardan hem de kaliteli ürün grubuyla düşük gelir grubuna hitap eden markalardan pazar payı elde ederek pazar payını 2 katına çıkartmıştır...

Deniz Yatırım’dan Mavi Giyim için ‘AL’ önerisi…

Mavi Giyim’i i) güçlü pazar konumu ii) satış geliri büyümesi iii) aynı mağaza satış performansı iv) nakit üretimi v) metrekare büyümesi vi) artan girdi maliyetlerine karşı fiyatlama stratejisi vii) güçlü bilanço yapısı dolayısıyla beğeniyoruz.

■ Artan pazar payı. Mavi toptan hazır giyim pazarında (14 yaş üstü) kadında 3. sıraya, erkekte 2. sıraya çıkmıştır. Şirket artan fiyatlar karşısında hem yabancı markalardan hem de kaliteli ürün grubuyla düşük gelir grubuna hitap eden markalardan pazar payı elde ederek pazar payını 2 katına çıkartmıştır.

■ Satış gelirleri büyümesi. 2Ç22’de satış gelirlerinin %81’ini Türkiye, %19’unu ise yurtdışı operasyonları oluşturmaktadır. Satış büyümesinde fiyat artışının yanı sıra adet büyümesi de gerçekleşmektedir. Bu dönemde Türkiye’de tüm ürün kategorilerinde adetsel büyüme gerçekleşmiştir. Yurt içi satışlarda “Back to school” dönemiyle en iyi satış dönemini gerçekleştireceği düşüncemiz doğrultusunda 3Ç22’de de hem fiyat hem de adetsel büyüme beklemekteyiz Şirket, halihazırda 2Ç22 döneminin ardından gerçekleştirdiği telekonferansta yeni döneme ait olumlu sinyaller vermiş, Türkiye perakende satışlarının Ağustos ayında %153 ve Eylül ilk 18 gününde %141 büyüdüğünü, Türkiye e-ticaret satışlarının ise Ağustos ayında %95 büyüdüğünü açıklamıştı. Yurtdışı operasyonlarına baktığımızda ise resesyon endişelerinin devam ettiği Avrupa’da satışlarında daralmanın devam etmesini beklerken, Rusya ve Amerika operasyonlarının büyümeye devam edeceğini öngörmekteyiz.

■ Aynı mağaza satış performansı. 2Ç22’de toplam mağaza trafiği bir önceki yıl aynı döneme göre %39,5 daha yüksek gerçekleşmiştir. Fiyat artışlı mağaza sepet büyümesinin yanı sıra işlem adedi büyümesi de bu dönemde gerçekleşmiştir. 3Ç22 döneminde 2Ç22’ye göre daha yüksek işlem adedi büyümesi beklemekteyiz.

■ Nakit üretimi. Net nakit pozisyonu, 2Ç22’de 274 milyon TL seviyesine ulaşmıştır. Net kar büyümesiyle paralel olarak nakit üretiminin de artmaya devam etmesini öngörmekteyiz.

■ Metrekare büyümesi. Yeni AVM açılışlarının azalmasıyla Şirket, stratejisini mağaza açılışından metrekare büyümesi olarak değiştirmiştir. 2022 yılının ilk yarısında 7 mağazada metrekare genişlemesi gerçekleşmiştir. Yıl sonunda ise 13 mağazada metrekare büyümesi gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

■ Marjlar. Şirket 2022’nin ilk yarısında yüksek marj rakamlarına ulaşmıştır. Ancak artan maliyetle yılın ikinci yarısında marjlar üzerinde baskısını artıracaktır. Yılın ilk yarısında %26,9 FAVÖK marjı elde eden Şirket, yıl sonunda %24 (± 0,5) marj elde etmeyi hedeflemektedir. Bizim tahminlerimize göre ise 3Ç22’de %25,3 FAVÖK marjı elde etmesini beklemekteyiz.

■ Artan girdi maliyetlerine karşı fiyatlama stratejisi. Şirket artan girdi maliyetlerini karşı fiyatlama stratejisiyle kendini korumaktadır.

■ Aşağıdaki tabloda Mavi Giyim’in Jake Erkek Skinny kot pantolon fiyat gelişimini incelediğimizde düzenli olarak fiyat artışlarını görmekteyiz. Mart ayında %17, Temmuz ayında %22 ve Kasım ayında %32 fiyat artışları dikkat çekerken hisse performansının da bu doğrultuda gittiği gözlenmektedir. Mavi jean fiyatı (TL) & MAVI Hisse Kapanış Fiyatı

■ 2Ç22’de güçlü finansal sonuçlar. Mavi Giyim, 2Ç22’de yıllık %107 artışla 2.236 milyon TL gelir, %110 artışla 553 milyon TL FAVÖK ve %296 artışla 403 milyon TL net kar açıklamıştır.

■ 3Ç22 beklentilerimiz. Mavi Giyim, 3Ç22’de yıllık 2.904 milyon TL gelir, 735 milyon TL FAVÖK ve 437 milyon TL net kar açıklamasını bekliyoruz.

■ Şirket’in 2022 yılına ait beklentileri; i) %120 gelir büyümesi ii) 3 net yeni mağaza açılışı ve 13 mağazada m2 büyümesi iii) %19 (± 0,5 iv) FAVÖK marjı (UFRS hariç), %24 (± 0,5) FAVÖK marjı (UFRS dahil) v) net nakit pozisyonu vi) konsolide gelirin %3’ü kadar yatırım harcaması yapmaktır.

■ Genel değerlendirme: Mavi Giyim için hedef fiyatımızı 118,15 TL, önerimiz ise AL yönünde. Hisse, yılbaşından itibaren BIST 100 Endeksi’nin %19 üzerinde performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 11,1x F/K ve 6,1x FD/FAVÖK çarpanlarından işlem görmektedir. Ayrıca, MAVI hissesini 12 Eylül 2022 tarihinden bu yana Döngüsel Portföyümüzde taşımayı
sürdürdüğümüzü belirtmek isteriz. Hisse, Döngüsel Portföyümüze eklediğimizden bu yana nominal %46,3 pozitif performans sergilemiş olup BIST 100 Endeksi’nin %6,9 üzerinde getiri sağlamıştır.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Deniz Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler