Sosyal Medya

Borsa

‘Bitcoin kritik bir kavşakta…’

Huobi Research Baş Araştırmacısı William Lee, “Piyasa kritik bir kavşakta ve bu Bitcoin'in (BTC) gelecekteki fiyat yönünü belirleyecek” diyor...

‘Bitcoin kritik bir kavşakta…’

Şu anda 40.000 dolar seviyelerinde seyreden Bitcoin’in düşen fiyatı, birçok kişinin Mart ayı başlarında başlayan boğa piyasasının gerçekten bitip bitmediğini merak etmesine neden oldu. Huobi Research analizi, mevcut fiyatına katkıda bulunabilecek birçok faktörü ortaya koyarak gelecek dönemde olabilecek değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Huobi Research Baş Araştırmacısı William Lee, “Piyasa kritik bir kavşakta ve bu Bitcoin’in (BTC) gelecekteki fiyat yönünü belirleyecek” diyor.

Makro perspektiften bakıldığında, Bitcoin’in Mart ayındaki fiyat artışının ardındaki nedenlerden biri Rusya – Ukrayna savaşı ve savaşın para ikamesi etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu dönemde birçok kişi, ABD ve AB’nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ciddi değer kaybı yaşayan Rus rublesini Bitcoin’e çevirmişti.

Ancak durum göründüğü kadar basit değil. ABD ve AB’nin Nisan ayından bu yana kripto alanında Rusya’ya yönelik yaptırımları sıkılaştırması, Rusya’da hem bireyleri hem de şirketleri etkileyen hamleler ve küresel finans piyasası yeni bir döneme girdi. ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kademeli olarak toparlandı ve para politikasındaki değişim kaçınılmaz hale geldi.

Teknik analiz açısından bakıldığında, BTC’nin 2020’nin ikinci yarısında üçüncü boğa piyasası koşusuna başlamasından bu yana iki zirve yaşadığı ve şu anda Üçlü Zirve düzenine uygun olarak üçüncü bir zirveye dönüşecek şekilde konumlandığı görülebilir.

Ancak, genellikle B dalgası olarak adlandırılan bu dalgaya, esas olarak Rusya – Ukrayna savaşı neden olmuştur. Bu dalga genellikle son “kaçış dalgası” olarak adlandırılmıştır; bu nedenle, fiyat gelişmeye ve bu üçüncü zirveyi oluşturmaya devam ederse, fiyat B dalgasından C dalgasına değiştikten sonra piyasa muhtemelen keskin bir düşüş gözlemleyecektir.

Öte yandan, son fiyat düşüşüne (Şekil 1’deki mavi çizgi) rağmen BTC’nin genel fiyatı hala yükselişte ve bu da piyasanın alt çizgiye etkili bir atılım oluşturmakta. (Tablo ekteki bültende yer almaktadır.)

Şekil 1: BTC ve RSI göstergesinin üç üçlüsü

Lee, “Mevcut RSI endeksi 50’nin altında, zayıf bir pazar olduğunu gösteriyor, ancak bu rakam henüz 30’un altına düşmedi, bu da pazarın henüz aşırı satım statüsünde olmadığı anlamına geliyor” dedi. “Her şeyden önce, kripto para piyasası şu anda kritik bir kavşakta. Fiyat kanalda devam ederse B dalgası devam edecek; Aksi takdirde, piyasa daha da keskin bir şekilde düşecek” şeklinde değerlendirme yaptı.

Raporun Tamamını İngilizce Olarak Görüntülemek İçin buraya Tıklayın

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler