Sosyal Medya

Borsa

Yaptırım riskine rağmen kamu bankaları MİR sistemine devam edecek-çünkü Erdoğan öyle istiyor

İş Bankası ve Denizbank’ın MİR ödeme sisteminden çıkma kararından sonra kamu bankaları devam kararı aldı. ABD’nin yaptırım uyarıları sonrasında iki…

Yaptırım riskine rağmen kamu bankaları MİR sistemine devam edecek-çünkü Erdoğan öyle istiyor

İş Bankası ve Denizbank’ın MİR ödeme sisteminden çıkma kararından sonra kamu bankaları devam kararı aldı.

ABD’nin yaptırım uyarıları sonrasında iki özel banka Rus ödeme sistemi Mir hizmetlerini askıya alırken, kamu bankası Vakıfbank ‘devam’ mesajı verdi.

Financial Times’ın haberine göre Vakıfbank, İş Bankası ve Denizbank’ın Mir ile ilgili kararlarına ilişkin haberleri gördüklerini, bununla birlikte Mir politikasında ani değişiklik olmadığını belirtti.

İş Bankası ve Denizbank’ın Mir sistemini askıya alması kararı, ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi’nin (OFAC) geçen hafta Rus ödeme sistemi Mir’in kullanımının Rusya dışında yayılmasına yardım edenlere yaptırım uygulamaya hazır olduğunu duyurmasının ardından geldi.

Türkiye, Moskova’nın Ukrayna işgaline tepki olarak Rus kurumlarına uygulanan yaptırımlara dahil olmamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Ağustos’ta yaptığı görüşmenin ardından Mir sisteminin iki ülke arasındaki turizmi kolaylaştırdığını söylemişti.

Halk Bankası hissesinde işlemler durdu

Kamu bankaları hisse senetlerinde yaşanan düşüş kısmen de olsa devam ederken, Halk Bankası işlem sırası devre kesicilerin devreye girmesi ile durduruldu.

Güne 8.76 TL’den başlayan bankanın hisse senedi, 8.33 gördü. Bu yüzde 7’ye varan düşüşten sonra devre kesici Halk Bankası işlem sırasını geçici olarak durdurdu.

Halkbank hisse senedi son bir haftada yüzde 44.9 değer yitirdi. Senet sadece iki günde yüzde 16 düşerken, bu yılki yükseliş oranı yüzde 84.7 oldu.

ParaMedya

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler