Sosyal Medya

Döviz

Rusya Merkez Bankası Başkanı’nın niçin Türkiye’ye geldiği belli oldu

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Kerim Ülker, Rusya’nın Mir ödeme sistemi yerine Türk sistemi Troy’u talep ettiklerini açıkladı. Kerim Ülker, “Geçtiğimiz…

Rusya Merkez Bankası Başkanı’nın niçin Türkiye’ye geldiği belli oldu

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Kerim Ülker, Rusya’nın Mir ödeme sistemi yerine Türk sistemi Troy’u talep ettiklerini açıkladı.

Kerim Ülker, “Geçtiğimiz hafta “Rusya Merkez Bankası Başkanı sessizce neden Türkiye’ye geldi” başlığıyla bir yazı yazmıştım. Yazıda bir ayrıntı da Rus ödeme sistemi Mir yerine Türk ödeme sistemi Troy’un da masada olduğunu belirtmiştim.

Yazıda, Troy kartlar Amerikalı AMEX ve Discover sistemleriyle aktif işbirliği içinde olduğunu, Troy’un Mir ile işbirliği yapması durumunda Amerikalı şirketlerin mevcut ortaklığa son verebileceği riskini vurgulamıştım. Şimdi Troy tekrar gündemde” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ülker, “Rus TASS ajansına konuşan bir Türk kaynak, Türk ödeme sistemi Troy’un Rus Mir kartına alternatif olarak kullanılmasına ilişkin kararın, yakın gelecekte Rusya ve Türkiye Merkez Bankaları tarafından açıklanabileceğini söylüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ise bugün Sputnik’e ‘Mir sistemine alternatif bir çalışma var, bittiğinde açıklayacağız’ açıklamasında bulunuyor. Bugün yaşananlara bakarsak Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın neden gizlice Türkiye’ye geldiğini anlaşılıyor” dedi.

Patronlar Dünyası

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler