Sosyal Medya

Ekonomi

Mir ödeme sistemine alternatif bir sistem için çalışma yapılıyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu dönüşünde ekonomi kurmaylarını toplayarak 'Mir toplantısı' gerçekleştirdi...

Mir ödeme sistemine alternatif bir sistem için çalışma yapılıyor…

Türkiye’de özel bankaların Mir ödeme sistemini durdurması sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Mir toplantısı gerçekleşti.

ABD’nin baskısı sonrasında Türkiye İş Bankası ve Deniz Bank, Mir ödeme sisteminden çıktıklarını açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu dönüşünde ekonomi kurmaylarını toplayarak ‘Mir toplantısı’ gerçekleştirdi.

Toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Mir kartla ilgili atılacak adımları değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Alternatiflere çalışılıyor. İlgili arkadaşlarımı toplayacağım. Nihai kararımızı vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

AKP kaynakları, Mir ödeme sistemine ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın çalışma yürüttüğünü belirtti. Kaynaklardan yapılan açıklamada “Türkiye ile Rusya arasında ticaret devam ediyor. Bahsettiğimiz sorun turistlerle alakalı. Bu sorunla ilgili Ticaret Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışıyor” ifadelerini kullandı.

‘Uygun doğalgaz için de çalışma var’

AKP kaynakları doğalgaz konusunda da iki ülke arasında görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirterek “Doğalgaz konusunda uygun bir şart ile gaz alımı konusunda çalışmalarda devam ediyor. Hem ödemenin ertelenmesi hem de fiyatın indirilmesi konusunda önümüzdeki süreçte görüşmeler olabilir” değerlendirmesini yaptı.

 

Sputnik – Osman Nuri CERİT

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler