Sosyal Medya

Genel

İmamoğlu: “İBB’ye yönelik iddiaların hepsi fos çıktı”

İBB Başkanı İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye yönelik “terör” teftişi ile ilgili “Sayın bakan, İBB’nin 86 bin çalışanını zan altında bıraktı,…

İmamoğlu: “İBB’ye yönelik iddiaların hepsi fos çıktı”

İBB Başkanı İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye yönelik “terör” teftişi ile ilgili “Sayın bakan, İBB’nin 86 bin çalışanını zan altında bıraktı, hepsi fos çıktı. Sorgulamadıkları şey de kalmadı bu arada, belli talimat almışlar mutlaka bir şey bulun diye” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de, Çalar Saat Programı’nda gündeme dair bazı açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 50 zam teklifinin UKOME’deki bakanlık temsilcilerinin oylarıyla ikinci kez reddedilmesi ile ilgili de konuşan İmamoğlu, zam talebinin gerekçesini, “Mazota yüzde 100 zam yapıp bize yüzde 18 zam yaparsanız olmaz. Bakın mazot dahil bir çok şeye son yıllarda ne kadar fazla zam geldi, bize 3 yılda sadece bir yüzde 18’lik, bir 6’lık iki zam yapıldı sadece” şeklinde açıkladı.

“Bu olanlar neden İzmir’de, Ankara’da değil de İstanbul’da oluyor?” diyen İmamoğlu, “Bilerek İstanbul’la uğraşılıyor. Neden? Ekrem İmamoğlu geldi, ‘borç yiğidin kamçısıdır sıkıysa sen bul’ dediler, gittik kaynak bulduk. Kendi dönemlerinde bulamadıkları kadar kaynak bulduk. Sıkıntılarının bu olduğunu biliyorum, bizim çalışmamız. Ama tüm bu yapılanlar bizi sadece hırslandırır, bize zarar vermez. Safi kötülükle hareket ediliyor. Çünkü siyasi olarak dibi görüyorlar artık. Biz siyasi olarak hiçbir şey kaybetmedik” diye konuştu.

İBB Başkanı, cami ziyaretleriyle ilgili gelen eleştirilere “Seçim sürecinde, seçimden önce camiye gitmiyordu, şimdi camiye gidiyor derlerdi bana hatırlayın. Yahu o zaman her anım görüntüleniyordu. Yoksa ben neden camiye gidişimi görüntüleyeyim? Cami esnafıyla hep görüşüyorum, konuşuyorum. Camide, kışlada siyaset olmaz” diye cevap verdi.

“UKOME, ulaşım, İstanbul’un temel değeridir” diyen İmamoğlu, “Burada siyaset yapmasınlar. İstanbullunun hizmet kalitesiyle uğraşmasınlar, İstanbul’un hizmet almasını engellemesinler” çağrısında bulundu.

“Kalan iki yıllık görev sürenizdeki öncelikli çalışmalarınız nelerdir?” sorusuna ise İmamoğlu’nun cevabı şöyle oldu:

“Kalan iki yılımda çalışmalarımızdan en önemlileri, metro çalışmalarımıza devam etmek ve yeni metro ihaleleri yapmak. Sabiha Gökçen’den İstanbul’a bir saate gideceksiniz. İstanbul Havalimanı’nı da bağlayacak, Atatürk Havalimanı’nı da. Bakın, Atatürk Havalimanı hizmete açılacak, açılmalı.”

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler