Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan-Biden görüşmesi: F-16 talebi masada- 4’lü zirvede Biden parmağı

NATO Zirvesi için Madrid’de olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden’ın bugün görüşeceği saat belli oldu. Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden’ın…

Erdoğan-Biden görüşmesi: F-16 talebi masada- 4’lü zirvede Biden parmağı

NATO Zirvesi için Madrid’de olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden’ın bugün görüşeceği saat belli oldu.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden’ın programını paylaştı. Erdoğan ve Biden arasındaki görüşmenin saati  programa göre Türkiye saatiyle 18:45 olarak belirlendi. İki liderin gündem başlıkları arasında ikili ilişkiler ve F-16’lar konusu yer alacak. Görüşmenin bir saat sürmesi bekleniyor.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki müzakerelerde Biden perde arkasında rol oynadı

ABD’li üst düzey bir yönetim yetkilisi, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini destekleyeceğini duyurduğu mutabakat metninin imzalanmasına giden süreçteki müzakerelerde perde arkasında ABD Başkanı Biden’ın rol oynadığını söyledi.

Reuters’a konuşan yetkili, Türkiye’nin ABD yapımı savaş uçağı satın alma talebinin müzakerelerin bir parçası olması konusunda ısrarcı olmadığını belirtti.

Yetkili, Türkiye’nin ABD’den taleplerini İsveç ve Finlandiya ile yaptığı müzakerelerin dışında tuttuğunu belirtti.

Biden’ın imzalanan mutabakat metnini desteklediğini vurgulayan yetkili, NATO’ya iki İskandinav ülkesinin katılımının savunma yapılanmasında önemli bir değişikliğe sebep olacağını dile getirdi.

Yetkili, Biden’ın dün sabah Erdoğan’la İsveç ve Finlandiya’nın talebiyle telefonda görüştüğünü bildirdi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan mutabakat metniyle birlikte Ankara’nın Helsinki ve Stokholm’ün NATO üyeliğine destek vereceği açıklandı. Bu vesileyle Madrid’deki NATO liderler zirvesinde iki kuzey ülkesinin savunma ittifakına üyelik sürecinin ilerlemesinin önü açıldı.

T24, Reuters

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler