Sosyal Medya

Ekonomi

CHP İkinci Yüzyıl Vizyonu ile gündemi belirledi: Hak, Hukuk, Adalet- Sağlıklı Ekonomi | “Yaşam sevincimizi yeniden kazanacağız!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” sözleriyle duyurduğu “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı başladı. Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından…

CHP İkinci Yüzyıl Vizyonu ile gündemi belirledi: Hak, Hukuk, Adalet- Sağlıklı Ekonomi | “Yaşam sevincimizi yeniden kazanacağız!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” sözleriyle duyurduğu “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı başladı. Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından konuşmacılara geçildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vizyon belgesini açıklayacağı toplantı İstanbul’da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde başladı.

ABD’li yazar, ekonomist Jeremy Rifkin, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Prof. Dr. Refet Gürkaynak’ın aralarında olduğu İkinci Yüzyıla Çağrı Grubu tanıtılacak. “Siyaset üstü kurul” olarak tanımlanan ekip, para politikaları, büyüme ve istihdam üzerine çalışacak.

‘Her şey bu ülkede çok ama çok güzel olacak’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi. ‘İktidar’ sloganlarıyla sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, “O da olacak. Sabırla olacak. Her şey bu ülkede çok ama çok güzel olacak” yanıtını verdi.

Açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Sizin kadar ben de çok heyecanlıyım. Dolayısıyla heyecanla konuşmama başlıyorum. Size bugün bir çerçeve çizmek istiyorum. Bugün sizleri Türkiye için uyanmanın ve ayağa kalkmanın ve büyümenin vizyonunu ortaya koymak için davet ettik.

Bugün burada halkımızdan ne için oy isteyeceğimizi öğreneceksiniz. Sadece bir adaya, başka bir tek adama, bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz. Artık oyu halkımızdan herkes için daha iyi bir yaşama, yeni bir düzene, yeni bir Türkiye hayaline, yeni bir siyaset kültürüne ve yeni bir siyaset üstü anlayışa oy isteyeceksiniz. İşte bu yeni sistemi bugün açıklıyorum. Bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Krizden alnımızın akıyla ve hep birlikte çıkacağız. Asıl zor olan ülkenin yeniden yapısal bir krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Çünkü bu ülkede durmaksızın krizlere girdi, çıktı. Şimdi de derin bir krizin içerisindeyiz. Sürekli aynı girdaba düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışımızı, yaklaşımımızı kökten değiştirmeliyiz. Ancak bunun çaresi mevcut tek adam gitsin başka bir tek adam gelsin değildir. Tek adam gitsin, tek adam rejimi bitsin.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler