Sosyal Medya

Genel

AREA Araştırma: Cumhur İttifakı Millet İttifakı’nın gerisinde

AREA Araştırma Şirketi nisan ayında gerçekleştirdiği Türkiye siyasi gündem araştırması anketinin sonuçlarını paylaştı. Anket, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve…

AREA Araştırma: Cumhur İttifakı Millet İttifakı’nın gerisinde

AREA Araştırma Şirketi nisan ayında gerçekleştirdiği Türkiye siyasi gündem araştırması anketinin sonuçlarını paylaştı. Anket, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve nisan ayı gündem konularıyla ilgili kanaatleri tespit etmek amacıyla 20- 25 Nisan 2022 tarihleri arasında, 26 ilde 18 yaş ve üzeri 2.450 kişi ile CATI (Bilgisayar Destekli Telefonla Görüşme) yöntemiyle gerçekleştirildi.

Ankette katılımcılara, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” diye soruldu. Geçerli oylar üzerinden sonuçlar şöyle: AKP %30 – CHP %27 – İyi Parti %16 – HDP %10,5 – MHP %8,1 – Deva Partisi %2,2 – TİP %1,2 – diğer %4,9 – kararsızların oranı ise %17.

Öte yandan araştırmada AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nı oluşturduğu senaryoda oy oranı %38,5 olarak hesaplanırken; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin Millet İttifakı’nı oluşturduğu senaryoda ise %44,1 oy oranına ulaşıldı.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler