Sosyal Medya

Gündem

AKP’nin 6’lı Masa’yı dağıtma adımları devam: İYİP “davetinden” sonra Saadet Partisi’nden “destek istemiş”

AKP’nin, İYİ Parti’nin ‘altılı masa’dan ayrılmasını istemesinin ardından Saadet Partisi’nin ‘kapısını çaldığı’ ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel…

AKP’nin 6’lı Masa’yı dağıtma adımları devam: İYİP “davetinden” sonra Saadet Partisi’nden “destek istemiş”

AKP’nin, İYİ Parti’nin ‘altılı masa’dan ayrılmasını istemesinin ardından Saadet Partisi’nin ‘kapısını çaldığı’ ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘altılı masayı terk etmesini’ temenni etmişti. Akşener ise ‘teklifi’, “Yaptığı zikzaklara alıştık” diyerek olumsuz karşılamıştı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın aktardığına göre AKP ‘benzer’ bir hamleyi ‘altılı masa’nın bir diğer bileşeni Saadet Partisi’ne yönelik de yaptı.

Buna göre AKP heyeti, Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Nürnberg kentindeyken Saadet Partisi’nin Nürnberg teşkilatını da ziyaret etti.

Sarıkaya ziyarete ilişkin şunları yazdı: “Almanya ziyaretinde SP lideri Karamollaoğlu’na eşlik eden Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, dün sohbetimizde aktardı.

AK Parti heyeti, ‘Cumhurbaşkanımızın oy oranı yüzde 45’i aşıyor, siz de desteğinizi gösterin bu işi bitirelim’ deyince, SP teşkilatı parti programlarını çıkarıp SP’nin parlamenter sistemi arzu ettiğini anımsatmış ve ‘Siz bizim adayı destekleyin’ yanıtını vermiş.

Konu da bu noktada kapanmış. Aktarıldığına göre partiler, yurt dışı temaslarında parti teşkilatlarıyla kalmayıp, sivil toplum kuruluşlarına çok daha fazla yer ayırmış.”

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler