Sosyal Medya

Gündem

AKP’den İYİP üzerine devam: “Olası bir birlikte bazı bakanlıkların İyi Parti’ye verilmesinde sakınca yok”

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel Ankara kulislerinde seçim sonrası AKP’nin, İYİ Parti’ye bakanlıklar vermek üzerine formüller ürettiğinin konuşulduğunu aktardı. Gürkan Hacır ile…

AKP’den İYİP üzerine devam: “Olası bir birlikte bazı bakanlıkların İyi Parti’ye verilmesinde sakınca yok”

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel Ankara kulislerinde seçim sonrası AKP’nin, İYİ Parti’ye bakanlıklar vermek üzerine formüller ürettiğinin konuşulduğunu aktardı.

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendiren Gürel, AKP’den üst düzey bir isimle olan görüşmesini anlattı.

Deniz Gürel, “AK Parti’den yetkin isimlerle görüştüm. İYİ Parti’nin özellikle milli meselelerde HDP ile aynı yerde olamayacağından hareketle; İYİ Parti’nin koalisyon benzeri bir şeyi seçim sonrası uygulamak, mevcut sistemdeki bazı problemleri kaldırarak ortak bir noktada buluşmak kaydıyla böyle bir birlikteliğin olabileceği inancı hâkim” dedi.

Gürel, sözlerinin devamında “Görüştüğüm üst düzey bir AK Partili bir isim ‘Olası bir birliktelikte belli bakanlıkların İYİ Parti’ye verilmesinin bizler için hiçbir sakıncası yoktur’ ifadesini kullandı” dedi.

Gazeteci Barış Yarkadaş da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İyi Parti Meral Akşener’e Altılı Masa’yı terk etme çağrısından sonra AKP’lilerle yaptığı görüşmeyi aktardı. Yarkadaş kendisine AKP’lilerin şunları söylediğini belirtti:

“Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacak. Parlamentoyla ilgili eğer sayısal azınlık olursa yeni hükümet döneminde ‘ittifak değiştirme’ ve ‘ittifak geliştirme’ adımları atabilir. Erdoğan’ın yaptığı çağrı uzun vadeli bir çağrıdır. Bugünden yarına sonuç alınacak bir çağrı değildir. Erdoğan seçim sonrası adımlarını atıyor.” 

T24

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler