Sosyal Medya

Genel

AB temsilcisi, Rusya’ya yönelik yaptırımları görüşmek üzere Türkiye’de…

AB üst düzey yetkilisinin, Brüksel'in Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar hakkında bilgi vermesi ve bu konuda Ankara’dan destek talep etmesi bekleniyor...

AB temsilcisi, Rusya’ya yönelik yaptırımları görüşmek üzere Türkiye’de…

Avrupa Komisyonu’nun Finansal Hizmetler, Finansal İstikrar ve Sermaye Piyasaları Birliği’nden Sorumlu Üyesi Mairead McGuinness, Rusya’ya yönelik yaptırımları ve daha ileri işbirliği fırsatlarını görüşmek üzere Türkiye’ye geldi. Bu arada AB, bugün Rusya’ya yeni yaptırımlar için karar aldı.

McGuinness, bugün Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş ile görüştü.

Komisyon Üyesi ayrıca Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bir toplantı gerçekleştirdi.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

AB üst düzey yetkilisinin, Brüksel’in Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar hakkında bilgi vermesi ve bu konuda Ankara’dan destek talep etmesi bekleniyor.

AB’den Rusya’ya yeni yaptırımlar

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Bu arada Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Ukrayna’nın bazı bölgelerini yasa dışı ilhak ettiği gerekçesiyle Rusya’ya karşı ticari yasaklar ve Rusya’nın petrol satışına tavan fiyat getirilmesini içeren yeni yaptırımları kabul etti.

AB Konseyi, üye ülkelerin Rusya’nın Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerini “yasa dışı şekilde ilhak etmesi” ve “savaşı tırmandırması” gerekçesiyle hazırlanan 8. yaptırım paketinin resmen onaylandığını açıkladı.

Rus hükümeti ve ekonomisi üzerindeki baskıyı artırmayı, Rusya’nın askeri kabiliyetini zayıflatmayı amaçlayan pakete göre, Rusya’dan ham petrol ve petrol ürünlerinin deniz yoluyla üçüncü ülkelere taşınmasına ilave kısıtlamalar getirildi.

Aralık 2022 itibarıyla Rusya’dan üçüncü ülkelere ham petrol taşınması, buna teknik hizmet sunulması, aracılık yapılması, finansman veya finansal hizmet verilmesi yasaklandı.

Rusya menşeli petrol ürünlerine Şubat 2023’ten itibaren söz konusu hizmetlerin sağlanması yasak kapsamına dahil edildi.

Rus petrolünün üçüncü ülkelere deniz yoluyla taşınmasına tavan fiyat uygulanmasının yasal zemini hazırlandı.

 

euronews.

 

Haberin Devamına Burdan Ulaşabilirsiniz

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler