Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Verilere Hassasiyet Artacak…’

Fed Başkanı Powell, faiz kararı sonrasında gerçekleştirdiği konuşmasında enflasyonun Aralık ayına göre yukarı yönde riskler barındırdığını, büyümenin ise Omicron varyantı kaynaklı baskı altında kalabileceğini söylemişti. Dün ABD’de 4. çeyrek GSYIH’sı açıklandı, Fed gibi piyasalar son aylarda Omicron etkisi ile geçici bir zayıflık bekliyordu. Piyasanın %5.5 büyüme beklentisine karşılık, %6.9 ile 1984’den bu yana en yüksek büyüme kaydedildi...

Gece Bülteni: ‘Verilere Hassasiyet Artacak…’

Fed Başkanı Powell, faiz kararı sonrasında gerçekleştirdiği konuşmasında enflasyonun Aralık ayına göre yukarı yönde riskler barındırdığını, büyümenin ise Omicron varyantı kaynaklı baskı altında kalabileceğini söylemişti. Dün ABD’de 4. çeyrek GSYIH’sı açıklandı, Fed gibi piyasalar son aylarda Omicron etkisi ile geçici bir zayıflık bekliyordu. Piyasanın %5.5 büyüme beklentisine karşılık, %6.9 ile 1984’den bu yana en yüksek büyüme kaydedildi. Haftalık işsizlik başvuruları Omicron varyantı nedeniyle son 3 haftadır yükseliyordu, dün açıklanan işsizlik başvuruları ile yeniden düşüş eğilimine girildi.

Fed Başkanı Powell’ın önceki gün “her toplantıda faiz artırımını değerledireceğiz” şeklinde bir soruya verdiği cevap, piyasada yankı uyandırdı. Toplantı öncesinde 3-4 faiz artırımı beklentisi, Powell’ın bu cevabı sonrasında 5-6 faiz artırımı beklentisine dönüştü. Powell bazı soruları cevapsız, bazı cevapları ise boşluklarla bıraktı. Gelen her ekonomik veride bu boşluklar, piyasada oynamalar yaratacak.

Dolar/TL’de dirençler test ediliyor

TCMB Enflasyon Raporu’nu dün yayınladı; TCMB enflasyonun yılın ilk yarısında %50-55 aralığında tepe yapmasını, yıl sonunda ise %23.2 ile tamamlamasını bekliyor. Cari dengede iyileşme ile enflasyonun gerilemesi beklenirken, TL’de dengelenmenin enflasyonun düşüşüne yardımcı olacağı düşünülüyor. Bu iki unsurun aynı anda gerçekleme olasılığı düşük görünüyor. Yurt dışında rekor kıran dolar endeksi, Dolar/TL’nin yeniden 13.68 direncine yöneltmiştir. ABD’de 16:30’da açıklanacak çekirdek PCE fiyat endeksinin %4.8’i aşması, 13.68 direncinin kırılmasına neden olabilir.

Bugünkü kapanış, gelecek haftanın yönünü belirler

BIST100 dün %2.38 yükselerek hafta başından bu yana kaybını %0.67’ye geriletti. Pazartesi günkü düşüş, üç işlem gününde yerine konamadığı gibi toparlanmada işlem hacmi oldukça zayıf kaldı. Toparlanmanın zayıf kalması, olası bir satış dalgasında yine 1915’in test edilmesine neden olabilir. Bugün artı bir kapanış, düşüşe karşı piyasayı daha dirençli kılacaktır. 1987 altında kapanış ise hafta içerisinde toparlanmanın sona erdiğini, gelecek hafta 1915’in yeniden test edileceğini işaret edecektir.

Şubat vadeli BIST30 kontratı

50 günlük mavi ortalamadan gelen alımlarla üç günün en yüksek kapanışı gerçekleşti. Düşen trendin hakim olması nedeniyle tepkiler satışla karşılanabilir. 2284 Fibonacci düzeltme seviyesi ve 2289 düşen trend direncidir, bu direnç noktalarının etkili olmasını bekliyoruz. Yukarı yönlü denemelerin satışla karşılanmasını ve yeniden 2005 desteğine doğru geri çekilme bekleyebiliriz. Destek seviyelerimiz 2205 ve 2141, direnç seviyelerimiz 2284 ve 2289’dur.

Şubat vadeli Dolar/TL

Ortalamaların üzerinde kapanış ile birlikte trend yeniden dolar lehine gelişmeye başladı. RSI alım bölgesine geçerken, MACD  ortalamasının üzerinde alım bölgesine doğru yönelerek bu değişimi teyit ediyor. 13.79 destek olmak üzere 14.00 direncine doğru yükselişin devamını bekleyebiliriz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler