Sosyal Medya

Borsa

Gece Bülteni: ‘Rekor Kapanış Geldi…’

Borsa İstanbul yıl başından itibaren getiri sıralamasında dünya borsaları arasında ilk on içerisinde yer almıştı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde dahi getiri olarak petrol üretici ülkelerin endekslerinin üzerinde yerini korumuştu. Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul’da görüşmelerinin başarılı gerçekleşmesi ve Kur Korumalı Mevduat dönüşlerinin kesişimi ile birlikte Borsa İstanbul’da yükseliş hız kazandı...

Gece Bülteni: ‘Rekor Kapanış Geldi…’

Borsa İstanbul yıl başından itibaren getiri sıralamasında dünya borsaları arasında ilk on içerisinde yer almıştı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde dahi getiri olarak petrol üretici ülkelerin endekslerinin üzerinde yerini korumuştu. Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul’da görüşmelerinin başarılı gerçekleşmesi ve Kur Korumalı Mevduat dönüşlerinin kesişimi ile birlikte Borsa İstanbul’da yükseliş hız kazandı.

Dün 2021 Aralık ayında gördüğü tarihi zirvesi kolaylıkla geçilerek yeni rekor kapanış geldi. Açığa satışta uptick kuralının kalkması ve her yükseliş yeni yatırımcıların ilgisini çekmesi ile birlikte işlem hacimleri 50 milyar TL üzerine yükseldi. Geçen hafta yabancı menkul istatistiklerinde yabancı yatırımcının satışının jeopolitik risklerin azalmasına bağlı olarak durduğunu, tahvil piyasasında ise yabancıların alış tarafına geçtiğini yazımızda yer vermiştik. Dün dünya tahvil piyasalarında faizleri son 3 yılın en yüksek seviyesine yükselirken, Türk lirası cinsinden tahvillerin gerilediğini ve TL’nin döviz sepeti karşısında güçlendiğini gördük. Getiriler ve ucuz değerlemeler yabancıların ilgisini çekmesi, BIST100’de dolar bazında getirileri bir müddet daha devam ettirebilir. Türk lirası cinsinden rekor seviyeler kırıldıktan sonra BIST100’de 176,5 $ seviyesine yönelebilir.

Dolar/TL yeni dalgalanma aralığı 14.61-14.74

Dolar/TL dün gün içerisinde 14,63-14,75 aralığında hareket etti ve bir önceki işlem gününe göre %-0,36 düşüşle kapattı. 5 günlük üssel ortalaması 14,71 ve 20 günlük üssel ortalaması 14,64 olup, ortalama kesişimlerine göre dolar lehine pozitif görünüm devam etmektedir. Trend göstergesi alım yönünde hareket ederken, kısa vadeli ana destek 14.61, kısa vadeli ana direnç 14.74 seviyesindedir.

Bankalar ve holdinglerde alımlar devam etti

Borsa İstanbul Cuma günkü güçlü yükselişini, yeni haftaya da taşıdı. Global piyasalar artan enflasyon endişeleri ile düştü ve tahvil faizleri yükseldi, aynı riskleri barındırmamıza rağmen Türk tahviller geriledi ve Borsa İstanbul rekor kırdı. Bankacılık ve holdinglerde son iki günkü güçlü yükseliş, 63.6 milyar TL işlem hacmi ile tüm zamanların en yüksek seviyesi kırılması yabancı katılımına işaret etmektedir. Stop-loss ve kar realizasyon tetikleyici seviye 2400’e yükseltilerek rallinin devamı beklenebilir.

BIST30 Nisan ayı kontratı 2717 seviyesinden güne yükselişle başladı, gün içinde en düşük 2704, en yüksek 2774 seviyesinden işlem görürken günü %1,97 yükselişle 2765 seviyesinden tamamladı. Kapanış spot fiyatın %1,23, teorik fiyatın %1,01 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi 19.824 artışla 483.149 oldu. Bugün 2747  pivot seviyesinin üzerinde yükselişle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 2818 ve 2861, destek seviyelerimiz 2721 ve 2677.

Dolar/TL Nisan ayı kontratı 14,91 seviyesinden güne düşüşle başladı, gün içinde en düşük 14,74, en yüksek 14,92 seviyesinden işlem görürken günü %-1,06 düşüşle 14,75 seviyesinden tamamladı. Kapanış teorik fiyatın %-0,22 üzerinde gerçekleşti. Gün sonunda açık pozisyon değişimi -21.463 düşüşle 1.266.181 oldu. Bugün 14,81  pivot seviyesinin altında düşüşle açılmasını bekliyoruz. Gün içi direnç seviyelerimiz 14,99 ve 15,06, destek seviyelerimiz 14,69 ve 14,62.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler