Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Mart Kapıdan Baktırır…’

Rusya ve Ukrayna’nın kamuoyuna ayrı, yan yana geldiklerinde apayrı bir tutum izlediklerini dile getirmiştik. Perşembe günü işgalden sonra ilk kez bir araya gelen iki Dışişleri Bakanı’nın demeçleri herhangi bir ilerlemenin mümkün olmadığını ortaya koyarken, Cuma günü Putin müzakerecilerden aldığı haberlere göre pozitif gelişmeler olduğunu açıkladı...

Gece Bülteni: ‘Mart Kapıdan Baktırır…’

Rusya ve Ukrayna’nın kamuoyuna ayrı, yan yana geldiklerinde apayrı bir tutum izlediklerini dile getirmiştik. Perşembe günü işgalden sonra ilk kez bir araya gelen iki Dışişleri Bakanı’nın demeçleri herhangi bir ilerlemenin mümkün olmadığını ortaya koyarken, Cuma günü Putin müzakerecilerden aldığı haberlere göre pozitif gelişmeler olduğunu açıkladı. Avrupa borsaları barış umutları ile Cuma günü %1.08 artıda kapattı ama ardından Ukrayna’nın üst düzey bir diplomatın Putin’in açıklamalarını yalanlaması ile ABD borsaları düşüşle kapattı.

Ukrayna kamuoyunu oldukça başarılı bir şekilde kullanıp kendine yardım ve Rusya’ya yaptırım kazanırken, Rusya’da kamuoyu baskısını kırmak için uzlaşmacı bir imaj çizmek istiyor olabilir. Müzakerelerin 4. turu Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında açıklanması bekleniyordu ama bir tarih açıklanmadı. Rusya’nın işgali neticesinde bölgeden gelen haberler ve müzakereler ile ilgili açıklamalar piyasalarda volatilite yaratmaya bu hafta da devam edecektir. ECB geçen hafta faiz kararı toplantısında enflasyonist riskleri Rusya’nın Ukrayna’yı işgali kaynaklı risklerin önüne koymuş, varlık alım programlarını 3. çeyrek içerisinde sonlandıracağını açıklamıştı. Bu hafta Fed ve BOE’nin faiz kararı toplantılarında, enflasyonist risklerin diğer risklere göre daha fazla ön plana çıkarmaları muhtemeldir. Merkez bankaları ek enflasyonist risklere karşı daha sıkı bir politika mesajı vermesi bu hafta piyasalarda stagflasyon endişelerini artırabilir.

Dolar/TL 15’i test etti

Perşembe günü TCMB’nin faiz kararı toplantısı takip edilecek. Piyasa beklentileri TCMB’nin faizi yıl sonuna kadar sabit tutacağı şeklinde oluşuyor. Geçen hafta TL’de yaşanan zayıflamanın TCMB’nin sürpriz bir faiz artırımına zorlayabileceğine yönelik oluşan beklentiler, Dolar/TL’yi 15’ten geri çevirdi. 14.72 desteği korunması nedeniyle yukarı yönlü seyirde bir bozulma yaşanmadı.   Bugünkü direnç seviyelerimiz  14.87 ve 15.03’tür.

Borsa İstanbul haftayı %3.17 yükselişle tamamladı

BIST100 Mart başından bu yana %5.53 yükselirken, yıl başından bu yana yükselişi %10.56 oldu. Dünyada ise Mart başından bu yana Umman borsasında sonra en fazla 2. yükselen endeks BIST100 oldu. Yurt içi dinamiklerin etkili olması yurt dışından pozitif ayrışmayı sağlıyor. Bugün 2022-2062 aralığında yatay seyrin devamını bekliyoruz.

Nisan vadeli BIST30 kontratı

Geçen hafta düşen trend kırıldı, kısa vadeli satış baskısı ortadan kalktı. MACD’nin pozitif bölgeye geçerek yükselişini sürdürürken, RSI’nın alım bölgesinde daha önceki seviyelerinin üzerinde çıktı. Seans içi göstergelerinde alıma geçmesine ve 2300 destek olmasına rağmen yükseliş eğilimi sınırlı kalıyor. Yükselişin zayıf kalması ama dirençlerin kırılmış olması, piyasada yatay trendin hakim olacağına işaret etmektedir. Gün içi destek seviyelerimiz 2300 ve 2267, direnç seviyelerimiz 2350 ve  2412’dir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler