Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ‘Bilanço Dönemi Başlıyor…’

ABD’de Cuma günü, Türkiye’de ise Ocak ayının son haftasından itibaren 2021 4. çeyrek finansal sonuçları açıklanmaya başlanacak. ABD’de Cuma günü Jp Morgan, Wells Fargo ve Citibank gibi büyük bankalar karlarını açıklayacak. S&P500 hisselerinin son çeyrekte %21.7 karlarını artırması bekleniyor...

Gece Bülteni: ‘Bilanço Dönemi Başlıyor…’

ABD’de Cuma günü, Türkiye’de ise Ocak ayının son haftasından itibaren 2021 4. çeyrek finansal sonuçları açıklanmaya başlanacak. ABD’de Cuma günü Jp Morgan, Wells Fargo ve Citibank gibi büyük bankalar karlarını açıklayacak. S&P500 hisselerinin son çeyrekte %21.7 karlarını artırması bekleniyor. 2021’in diğer çeyreklerine göre kar artış hızının belirgin yavaşlaması ama 2022’nin tamamında %8.3 kar artış beklentisine göre yatırımcıların ilgisini çekmesi olasıdır. ABD’de 3. çeyrek finansalları öncesinde maliyet artışlarının operasyonel marjlar, pandeminin ise gelirler üzerinde olumsuz etki yapabileceğine yönelik endişeler vardı, endişelerin hepsi yersiz çıkmış ve ABD endekslerinde rekorların yaşanmasına neden olan bir ay olmuştu.

Borsa İstanbul’da 1 Mart tarihine kadar şirketler ve bankalar konsolide olmayan finansal tablolarını, 11 Mart tarihine kadar konsolide olan finansal tablolarını açıklamış olacaklar. Ocak ayının son haftasında ilk finansal sonuçların açıklanmaya başlamasını bekliyoruz.

Dolar/TL’de sıkışma aşağı yönde kırıldı

Dolar endeksi, FED Başkanı Powell’ın Salı günkü sunumu sonrasında 18 Kasım 2021’den bu yana en düşük seviyeye gerilemişti. ABD TÜFE verisi öncesinde dolarda etkili olan düşüş, beklentilere paralel gelen ABD Aralık ayı enflasyonu sonrasında hızlandı ve dolar endeksi son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Yurt dışında doların hızlı değer kaybı, bir haftadır 20 kuruş bandında yaşanan Dolar/TL’de sıkışmanın aşağı yönde kırılmasına neden oldu. 14 ana direnci kırılamadı ve 13 ana desteğine geri çekilme eğilimi arttı. Yurt dışında zayıflayan dolar endeksi doğrultusunda 13-14 bandının kısa vadede etkili olmasını bekleyebiliriz.

BIST100’de kur baskısı oluşabilir

150 $ seviyesini bir türlü geçemeyen BIST100, dün TL’de %4 değer kazanımı ile bugün güne 156$ seviyesinden başlayacak. Aralık ayında düşen yabancı takası yeni yılla bir miktar yükselmişti. BIST100’de 138-140 $’dan pozisyon alan yabancı yatırımcı için bugün açılış itibariyle %12 dolar bazında getiri elde etmiş oldu, kurlarda yaşanan gerileme bugün satış baskısı oluşturabilir. Dün akşam seansında BIST30 vadeli kontratlarda sınırlı bir baskı hissedildi. Kurda değer kazancı sınırlı kalması durumunda 2000 desteği korunabilir. Bilançolar ile birlikte hisse bazlı hareketlerin ön plana çıkmasını bekliyoruz. Destek seviyelerimiz 2007 ve 2000, direnç seviyelerimiz 2068 ve 2118’dir.

Şubat vadeli BIST30 kontratı

2410 direnci dün bir kere daha zorlandı ve yine geçilemedi, akşam seansında ise 2373 seviyesine geri çekilme ile kapanış gerçekleşti. 2410 direncinden gelen satışların bugüne yansıması ile 2351 ve 2308’de bulunan seans içi ortalamalarına bir geri çekilme bekliyoruz. Destek seviyelerimiz 2351 ve 2308, direnç seviyelerimiz 2410 ve 2468’dir.

Şubat vadeli Dolar/TL

Vadeli piyasalar kapanması sonrasında spot piyasada yaşanan sıkışma aşağı yönde kırıldı. Uzun zamandır yatay destek olan ortalamalar kesiştiği 13.71 bugün açılışta kırılabilir. 13.15-13.88 aralığında yeniden bir dengelenme çalışmasının başlamasını bekliyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler