Sosyal Medya

Ekonomi

Gece Bülteni: ’26 Ocak’a Kadar Gözler Dolarda Olacak…’

Fed’in Aralık ayı toplantı tutanakları, üyelerin daha hızlı bir parasal sıkılaştırmaya yönelik taleplerini ortaya koydu. ABD’de en son açıklanan işsizlik oranları ve Çarşamba günü açıklanacak enflasyon beklentileri, Fed komitesinin beklenti aralıklarından sapma gösteriyor...

Gece Bülteni: ’26 Ocak’a Kadar Gözler Dolarda Olacak…’

Fed’in Aralık ayı toplantı tutanakları, üyelerin daha hızlı bir parasal sıkılaştırmaya yönelik taleplerini ortaya koydu. ABD’de en son açıklanan işsizlik oranları ve Çarşamba günü açıklanacak enflasyon beklentileri, Fed komitesinin beklenti aralıklarından sapma gösteriyor. Fed bu duruma para politikasında bir karşılık vermesi gerekiyor. Aralık ayı toplantı tutanakları yayınlanması sonrasında 16 Mart Fed toplantısında faiz artırımı beklentisi, vadeli piyasalarda %90 ile güçlü bir şekilde fiyatlanıyor.

Fed Başkanı Powell’ın son tutanaklar çerçevesinde piyasaları sözle yönlendirmesi ve piyasaları hazırlaması gerekiyor. Şubat ayında Fed toplantısı olmayacağı için 26 Ocak toplantısına kadar yönlendirme yapabileceği tek tarih bugün olacak. Fed Başkanı Powell, bugün saat 18:00’da Senato Bankacılık Komitesi’ne Başkan adaylığı için bir sunum gerçekleştirecek. Perşembe günü aynı saatte Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard Başkan Yardımcılığı adaylığı için bir sunum yapacak. Gerçekleşecek sunumlar ve senatörlerin sunumlar sonrasında soracakları sorulara verilecek cevaplar, Fed’in 26 Ocak toplantısına piyasaları hazırlayacaktır.

Dolar/TL’de gözler yurt dışında

Cuma günü tarım dışı istihdam verileri sonrasında gerileyen ABD doları, bugün FED Başkanı Powell sunumu öncesinde tüm para birimlerine karşı değer kazandı. Global tahvil piyasalarında uzun vadeli tahvillerin yükselmesi, 2 ve 10 yıllık TL tahvil faizlerini sırasıyla %24.41 ve %24.91’e yükseltti. Yurt dışında risk alma iştahının azalması ve Fed’in para politikası sıkılaştırma beklentileri ile dolar talebinin artırması neticesinde kurda ana direnç seviyesi 14 kırılabilir.

BIST100, 20 Aralık kapanışının üzerini test etti

BIST100 Aralık ayında yaşadığı düşüşün kayıplarını geri alıyor, dünkü yükseliş ile birlikte 20 Aralık tarihine kadar olan düşüş geri alındı. Yurt içi piyasa dinamikleri, yurt dışı risk alma iştahı azalmasına rağmen gücünü koruyor. TL bazlı verilen tepkinin yükselişin devamı ve yükselişin dolar bazlı tepkiye dönmesi için 150$ direncinin kırılması gerekiyor. Destek seviyelerimiz 2038 ve 2000, direnç seviyelerimiz 2066 ve 2132’dir.

Şubat vadeli BIST30 kontratı

Yükselen trend içerisinde gerçekleşen tepki hareketinde 2410 direnci dün test edildi ve ana düşüşün %50’si geri alındı. 2410 direncinden gelen kar realizasyonları sonrasında  2295 desteğini takip edeceğiz. Kar realizasyonları 2295 destek noktasında karşılanması durumunda 2410 direnci kırılıp tepki 2500’de bulunan yükselen ana kanal direncine kadar devam edebilir. Destek seviyelerimiz 2344 ve 2245, direnç seviyelerimiz 2410 ve 2500’dür.

Şubat vadeli Dolar/TL

Ortalamalarının üzerinde yaşanan güçlenme sonrasında dün yatay kanal direnci olan 14.85’e doğru bir tepki gerçekleşti. 13.70-14.85 arasında yaşanan sıkışma 14.85 direncinin kırılması ile sonuçlanırsa 16’ya doğru yönelimin ilk etapta gerçekleştiğini görebiliriz. Destek seviyelerimiz 14.00 ve 13.71, direnç seviyelerimiz 14.85 ve 15.98’dir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler