Sosyal Medya

AVAX

Beste Naz Süllü: “Yeni Terra Ağı Kripto Paralarda Dışlama Etkisi Yarattı”

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para yatırımlarına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu...

Beste Naz Süllü: “Yeni Terra Ağı Kripto Paralarda Dışlama Etkisi Yarattı”

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeler ışığında yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı;

“Son bir aydır hakkında sürekli konuştuğumuz Terra ağı ve LUNA’da beklenilen gün geldi. Terra USD’nin 1:1 dolar eşitliğini hızlı bir şekilde kaybetmesi ve LUNA’nın tüm değerini kaybetmesi sonrasında Terra Vakfı yeni bir kurtarma planı hazırlamış ve mevcut ağı değiştirerek yeni ağa geçilmesi yoluyla LUNA sahiplerine airdrop ile yeni LUNA’ların dağıtılacağı açıklanmıştı. Bugün ağ devreye giriyor. Fakat Terra’nın bu planını desteklemeyen borsalar mevcut. Bu nedenle kamuoyunun geneli planı desteklemedi. Destekleyen borsalarda ise dağıtım bugün akşam saatlerinde gerçekleşecek. Bugün tüm ilginin yeni LUNA ve Terra 2.0 ağında olacağını düşünürsek piyasada bir ‘Dışlama’ etkisi yaratabilir. İlgi sermayeyi çekeceği için bugün genel görünümde zayıf ve kırmızı bir piyasa görebiliriz. Buna ek olarak bugün Bitcoin opsiyonlarının da bitim tarihi. Çoğunluğu satım yönünde olan opsiyonların sahipleri 28.000-29.000$ aralığında satım yönündeki haklarını kullanmaları halinde aşağı yöne baskı artabilir ancak şimdilik 28.600$ üzerinde sıkıca tutunan bir piyasa söz konusu. Gündemdeki bu baskın haberlere kıyasla Bitcoin 28.300-28.600$ bandı üzerinde tutunabilirse önümüzdeki haftalarda kuvvetlenmesi ve 30.000$ üzerine tepki vermesi durumu ortaya çıkabilir. Teknik olarak saatlik ve dört saatlik periyotlar 28.600$ fiyat seviyesini aşırı satımda gösteriyor ve 1 sarkma dışında toplamda 7 kez bu desteğe tutunan Bitcoin var. Bu nedenle 28.300$ seviyesi çevresinde zarar durdur olduğu takdirde yükselişler için bu bölgelerden denemeler gelebilir.”

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü

Beste Naz Süllü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bybit Türkiye

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler