Sosyal Medya

Borsa

Beste Naz Süllü: ‘Kripto Paralara Düzeltmemi Geliyor? Fed’in Şahin Kanadı Güçlendi…’

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para yatırımlarına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu...

Beste Naz Süllü: ‘Kripto Paralara Düzeltmemi Geliyor? Fed’in Şahin Kanadı Güçlendi…’

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü haftanın son gününde yaptığı değerlendirmede ABD’de de yıllık enflasyon rakamına değinerek;

“ABD’de geçen yılın ikinci çeyreği sonunda ‘geçici’ denilen enflasyon 40 yıllık rekorunu tazeledi ve dünkü veride analist beklentileri de aşılarak %7,3 yerine %7,5 geldi. 2019’dan bu yana ilk kez ABD 10 yıllık tahvilleri %2 değerini aştı. Tahviller bizlere enflasyonun baskılayıcı olacağını söylüyor ve geçen haftaki kuvvetli istihdam verilerinin(TDI Beklenti:150K, Gerçekleşen: 467K) ardından Fed’in beklenenden daha fazla şahin olabileceği sinyalini veriyor. İster kripto paralar isterse endeks ya da swaplar olsun tüm piyasa yeni bir fiyatlamaya girmiş bulunmakta; Mart ayında 50 bp faiz arıtırım ihtimalinin %80’e çıktığını görüyoruz. Bu yeni bir bilgi ve kripto paraları aşağı yönde baskılıyor. Enflasyona yönelik sert bir biçimde karşılık vermek hem Bitcoin’e yönelik likidite akışını zayıflatabilir hem de Bitcoin’e enflasyon kaçış planını ortadan kaldırabilir. Yeni bir fiyatlama ile Bitcoin öncülüğünde piyasa düzeltmesine %6-7 gibi rakamlarda devam edebilir. Ayın 15’indeki stablecoin raporu öncesinde piyasa halen daha beklemede ve TÜFE verisi ardından bir miktar satışta. Bu yönüyle Bitcoin’de teknikte küçük ikili tepe formasyonu ile ön plana çıkıyor. 40.500$ seviyelerine kadar sürebilecek düzeltmelerin ön plana çıktığı seyirde ilk yönümüz aşağı sonrasında ise 40.500-39.500$ aralığında yataylaşma ve yeniden güç toplam hareketleri görebiliriz. 15 Şubat Senato’nun stablecoinleri görüşmesi her coini etkileyecektir.” açıklamalarda bulundu.

 

Huobi Global Araştırma Müdürü

Beste Naz Süllü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Huobi Global

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler