Sosyal Medya

Ekonomi

Yabancılar satıp kaçıyor!

TCMB tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, 26 - 30 Eylül haftasında, hisse senetlerinde 300mn dolar net satış gerçekleşti...

Yabancılar satıp kaçıyor!

TCMB tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, 26 – 30 Eylül haftasında, hisse senetlerinde 300mn dolar net satış gerçekleşti. DİBS (Kesin Alım) tarafında da 5mn dolarlık net alım gözlendi.

ÖST tarafında ise net satış 3mn dolar seviyesinde oldu. Toplamda, yabancıların 26 – 30 Eylül arası haftalık işlemleri 298mn dolarlık net satışa işaret etti.

Yılbaşından beri ise 30.09.2022 tarihi ile biten hafta itibarıyla hisse senedi ve DİBS’te (Kesin Alım) sırasıyla 3.342mn dolarlık ve 1.961mn dolarlık net satışlar hesaplanırken, ÖST’de ise 5mn dolarlık net satışla birlikte toplam 5.308mn dolarlık çıkış görüldü.

30 Eylül ile biten haftada, yurtdışı yerleşiklerin hisse senedi piyasasındaki payı %32,2 seviyesinde gerçekleşmiştir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ziraat Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler