Sosyal Medya

Genel

Altına ‘Fed’ darbesi

Altının ons fiyatı, dünkü Fed açıklamalarından sonra sert gerilerken, gram altın fiyatları da düşüş eğiliminde bulunuyor. Şenay Zeren ABD Merkez Bankası’nın (Fed),…

Altına ‘Fed’ darbesi

Altının ons fiyatı, dünkü Fed açıklamalarından sonra sert gerilerken, gram altın fiyatları da düşüş eğiliminde bulunuyor.

Şenay Zeren

ABD Merkez Bankası’nın (Fed), dün faiz kararı sonrası piyasalara verdiği mesajların beklenenden ‘şahin’ olması piyasaları hareketlendirdi. Altının ons fiyatı, Fed öncesi 1830 dolar seviyesinde hareket ederken Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları sonrası başlayan düşünü yeni günde de sürdürüyor. Piyasaların hareketlenmesinde Başkan Powell’ın “Faiz oranlarını artırıp artırmama konusunda Mart toplantısında karar verme niyetimiz var. Mart toplantısında faizi artırma niyetindeyiz” şeklindeki açıklaması etkili olurken; “Bilanço azaltımı faiz artırımları başladıktan sonra olacak. Bilançonun küçültülmesine ilişkin zamanlama ve hız konusunda karar almadık” değerlendirmesi de önemliydi.

Altının ons fiyatı, dün Powell’ın açıklamalarından sonra 1830 dolardan 1815 dolara kadar gerilerken; haftanın dördüncü işlem gününde düşüşünü sürdürüyor. Ons altın bugün 1809 dolara kadar gerilerken; gün içerisinde en yüksek 1822 doları gördü. Altının ons altın, saat 12:35 itibarıyla ise yüzde 0.18 oranında düşüşle 1814 dolardan işlem gördü.

GRAM ALTIN DÜŞÜŞTE

Gram altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 802 lira seviyesinde hareket ederken; yeni güne 795 lira seviyeden başladı. Gram altının fiyatı yeni işlem gününe düşüşle başlarken; gün içerisinde en yüksek 796,12 lira seviyesini, en düşük ise 790,21 lira seviyesini gördü.

Gram altın, ons altın fiyatında yaşanan düşüşün etkisiyle aşağı yönlü hareket ederken, saat 12:43 itibarıyla yüzde 0.01 oranında düşüşle 793,82 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1299 lira, Cumhuriyet altını da 5 bin 347 liradan işlem görüyor.

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler