Sosyal Medya

Genel

Altın fiyatlarında kritik hafta

Altın fiyatları yeni haftada değer kazancıyla hareket ederken; altın yatırımcılarının gözü bu hafta açıklanacak kritik verilerde olacak. Gedik Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı…

Altın fiyatlarında kritik hafta

Altın fiyatları yeni haftada değer kazancıyla hareket ederken; altın yatırımcılarının gözü bu hafta açıklanacak kritik verilerde olacak. Gedik Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Onurcan Bal, altın fiyatları üzerindeki olası tüm senaryoları Bigpara’ya değerlendirdi.

Altının ons fiyatı, yeni haftanın ilk işlem gününde 1969 dolar seviyesine kadar tırmanırken; bu hafta altın yatırımcısı açısından da oldukça kritik. Yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verisi beklentilerin üzerinde geldiği bir senaryoda altın fiyatlarını baskılayabilir. Ayrıca perşembe günü yapılacak olan Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz toplantısı ve vereceği mesajların tonu önemli olacak ve fiyatlar üzerinde etkili olması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta, güvercin açıklamalarıyla bilinen Fed üyesi Lael Brainard’ın şahin tondaki açıklamaları öne çıkmıştı. Brainard, yaptığı açıklamalarda Fed’in bilanço küçültmesiyle ilgili olarak “Geçmiş dönemlere göre hızla küçültülecek” mesajı ve mayıs toplantısında 50 baz puanlık faiz artışına işaret etmişti.

Ayrıca, geçen hafta açıklanan Fed tutanaklarında 95 milyar dolarlık aylık bilanço daraltmanın uygun olacağı ifade edildi. Ayrıca, birçok Fed üyesi bir ya da birden fazla 50 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakıldığı yönünde fikir belirtti. Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1969 dolar seviyesini; en düşük ise 1940 dolar seviyesini gördü. Ons altın, şu dakikalarda ise yüzde 0,02 oranında yükselişle 1948 dolardan işlem gördü.

 

Şenay Zeren

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler