Sosyal Medya

Döviz

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan artırdı ve 14 yılın yükseğine çekti

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Para Politikası Komitesi toplantısında faizi 50 baz puan artırdı. Politika faizini yüzde 1,75’ten yüzde 2,25’e çıkardı…

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan artırdı ve 14 yılın yükseğine çekti

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Para Politikası Komitesi toplantısında faizi 50 baz puan artırdı. Politika faizini yüzde 1,75’ten yüzde 2,25’e çıkardı ve 2008’den beri en yüksek seviyeye çekti.  BOE’nin faiz artırımı üst üste yedinci oldu ve yetkililer Aralık ayından bu yana her toplantıda politikayı sıkılaştırmak için oy kullandılar. faiz artışlaerının devam etmesi genel beklenti.

PPK’nın 9 üyesinin tamamı da faiz artırımı yönünde oy verirken, 50 baz puan 4’e karşı 5 oyla belirlendi.

Üyelerden Haskel, Mann ve Ramsden faizin 75 baz puan, Dhingra ise 25 baz puan artırılması yönünde oy verdi.

PPK, enflasyonun Ekim ayında yüzde 11’in hemen altında tepe yapacağını öngördü. Ağustos toplantısında enflasyonun Ekim’de yüzde 13,3 seviyesinde tepe yapacağı öngörülmüştü.

BoE, enflasyonun düşmeye başlamadan önce bir kaç ay yüzde 10’un üzerinde kalmaya devam edeceğini öngörürken 3’ncü çeyrek için GSYH büyüme beklentisini yüzde +0,4’ten yüzde -0,1’e indirdi. Bu tahmin gerçekleşir ise İngiltere ekonomisi iki çeyrek üst üste daralmış olacak ve resesyonun teknik tanımını karşılamış olacak.

Bloomberg

 

BOE PPK, Ağustos ayında açıklandığı şekilde portföyündeki devlet tahvili miktarırın azaltılmasına toplantıdan sonra başlanması konusunda da anlaştı.

Tahvil pozisyonu gelecek 12 ayda aylık 80 milyon GBP azaltılacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler