Sosyal Medya

Gündem

Eyvah: EYT düzenlemesinde teknik problemler var

Bilgin, bütçe görüşmelerinde EYT çalışmasını anlattı: Ay sonuna Meclis’e getireceğimi söylemiştim, inşallah sözümü tutarım. 1999 öncesi işe girenlerin çoğu evrakı…

Eyvah: EYT düzenlemesinde teknik problemler var

Bilgin, bütçe görüşmelerinde EYT çalışmasını anlattı: Ay sonuna Meclis’e getireceğimi söylemiştim, inşallah sözümü tutarım. 1999 öncesi işe girenlerin çoğu evrakı kayıp, organize etmeye çalışıyoruz.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının 2023 yılı bütçesini sundu.

Konuşmasında sözleşmeli personelin kadroya alınması konusuna değinen Bilgin, 32 türden sözleşmeli personelin bulunduğunu, bunların hepsinin bir disiplin altına alınacağını söyledi.

AA’nın aktardığına göre yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren bu çalışmanın teknik olarak bitirildiğini vurgulayan Bilgin, “Bu çalışmanın reform niteliğinde olduğunu belirtmek isterim. İrade Meclis’in iradesidir. Katkılarınıza şimdiden teşekkür ederim” diye konuştu.

Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar konusunun Türkiye’nin önündeki en önemli konulardan biri olduğunu, bunun uzamasının nedeninin ise her kesimin dinlenmesinden kaynaklandığını söyledi. Meselenin devlet açısından ele alındığını ancak doğrudan doğruya işverenleri ilgilendirdiğini ifade eden Bilgin, şöyle konuştu: “İşveren, ‘Benim çalışanlarım kıdemli, tecrübeli, iş tecrübesi ve becerisi gelişmiş adamlar. Biz bunları kaybetmek istemeyiz ama bize bir de mali yükü var. Bunu nasıl yapacağız, bu süreci nasıl yöneteceksiniz?’ diyor. Bize çeşitli tekliflerde bulunuyorlar. Şunu da öteleyin, bunu da öteleyin… Bir de çalışmanın teknik bölümüyle ilgili problemler var. 1999 öncesi işe girenlerle ilgili bizde dijital ortamlarda kayıt sistemi yoktu. Bunların büyük çoğunluğu iş değiştirmiş, evrakları kaybolmuş. Bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz. Kapsamına tam anlamıyla ulaştığımız zaman ki ben bu ayın sonuna kadar Meclis’e getireceğimi söylemiştim, inşallah sözümü tutarım, ocak ayına sarkmaz.

Bütün veriler ortaya çıktıktan sonra karar vereceğiz. Onun için buradan, bu akşam bir karar açıklamama yönelik beklenti, doğru bir beklenti değil. EYT konusunda bütün verileri belirledikten sonra, zaten çok geçmeyecek merak etmeyin, 10 gün, 15 gün, 20 gün sonra, bu ay içerisinde Meclis’e intikal edecek, o zaman etraflıca açıklayacağız.

En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Komisyonda, bugün yaş şartı olmasaydı haziran ayına göre ne kadar insan emekli olabilirdi onu açıklamıştım. 1 milyon 600 bine yakındı. Bugün bu sayı biraz daha yükselmiş bulunuyor. Ocak ayında biraz daha yükselecek. Dolayısıyla dediğim gibi, bütün verileri elimize alıp gerçekçi bir çalışma yapmamız lazım. Özel sektöre yansıyacak yükün, kamuya yansıyacak yükün hepsini ortaya çıkardıktan sonra tüm kamuoyuyla paylaşacağım. Buradan şunu açıkça ifade etmek isterim, asgari ücret meselesinde biz emekçilerimizden yana tavır alacağız, bundan kimsenin endişesi olmasın.”

 

 

gazeteduvar.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler